27 noiembrie 2010

ÎNCEP SĂRBĂTORILE!

după cum am tot anunţat weekendul acesta este încep Sărbătorile!

Sâmbătă Ducu Bertzi!
 

Duminică - Schimb de cărţi şi Dezbatere publică!
 şi
În prima duminică de Advent, pe 28 noiembrie, cu începere de la ora 19,00, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va amplasa o uriaşă coroană de Advent în Piaţa Libertăţii, în faţa Bazarului.
Toată lumea este binevenită la sărbătoare!

26 noiembrie 2010

Scarabeul în muşuroi

După "Valurile liniştesc vântul", am ajuns să citesc zilele acestea o altă capodoperă a fraţilor Strugatki, intitulată "Scarabeul în muşuroi". Pasiunea pentru romanele SF mi-a rămas din perioada liceului şi în măsura în care mai am ceva vreme, îmi place să condimentez lecturile din autori clasici, moderni sau postmoderni, cu maeştrii science fiction, iar fraţii Strugatki se numără cu siguranţă printre aceştia...

ca să vă incit să citiţi volumul...şi poate întreaga serie, vă mărturisesc faptul că este greu de ghicit finalul, că vă dă mult de gândit şi că veţi savura din plin scriitura bună... şi un citat din carte la finalul postării:
"nu ştim ce vor ei. nu ştim ce pot ei. şi niciodată nu vom afla. singura speranţă este ca noi, în agitaţiile noastre convulsive, dezordonate, să facem mereu nişte paşi pe care ei nu i-au prevăzut. doar nu au putut să prevadă totul. asta nu poate nimeni."
Lectură plăcută, dragilor!

24 noiembrie 2010

după Brăila...

Săptămâna a început destul de spectaculos cu o deplasare în oraşul în care m-am născut, împreună cu trupa Teatrului Andrei Mureşanu, care a prezentat spectacolul Casanova în cadrul Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila. Ajuns de curând director al Teatrului Maria Filotti, actorul şi folkistul Mircea Bodolan a reuşit să pună la cale o ediţie impresionantă de festival, cu spectacole ale teatrelor din Bucureşti, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Ploieşti, Giurgiu, Baia Mare, Galaţi, Sfântu Gheorghe şi evident, Brăila... aşa cum am reuşit până acum, n-o să vorbesc public în nici un fel despre vreo producţie în care joacă mama, dar o să vă spun că m-a emoţionat cumva întâlnirea cu oameni şi locuri pe care nu le mai prea văzusem din copilărie, sau din adolescenţă... pe lângă rudele şi cunoştinţele de la malul Dunării, a venit cu această ocazie şi Bogdan Voicu, un om de care mă leagă o mulţime de amintiri, un om care a însemnat mult pentru evoluţia de la mijlocul anilor 90 pentru viaţa teatrală din Sfântu Gheorghe şi nu numai...
Spre bucuria mea, exact în seara petrecută la Brăila a fost un recital al unui bun prieten al directorului Mircea Bodolan, Emeric Imre, cu ale sale melodioase piese, dintre care se distinge următoarea... 

Mă întorc cu ceva baterii încărcate şi cu speranţa că programul de week-end, concertul de sâmbătă cu Ducu Bertzi şi lansarea / dezbaterea de duminică vor ieşi foarte bine...

21 noiembrie 2010

proiecte ... pentru comunitate...

La sfârşitul săptămânii am avut parte de un meci de baschet câştigat lejer de fetele de la SEPSI BC, apoi pregătiri pentru colindele de Crăciun împreună cu prietenii adolescenţi de la "Ecou", discuţii pe larg cu Dan şi Emil despre viitoarele programe ale Asociaţiei pentru Comunitate şi nu numai, plus citirea unei cărţi excelente despre implicările intelectualilor în treburile cetăţii, spiritul nesabuit. Intelectualii in politica, apoi întâlnire cu Laura Ardeleanu, în trecere pe la noi, de la Slănic Moldova... şi mâine dimineaţă abia aştept să beau o cafea cu Vlad... anunţul oficial despre cei doi debateri din Sfântu Gheorghe, actualmente studenţi - Vlad la Drept la UBB Cluj şi Laura la Relaţii Internaţionale la ASE Bucureşti:
La competitia de studenti de la Slanic Moldova din acest weekend am avut 2 reprezentanţi din Sfântu Gheorghe în finală, dar în echipe diferite!
Au câştigat Vlad Vidican şi Andreea Lupaşcu în faţa echipei Laura Ardeleanu şi Mihai Pop. Felicitări, dragilor! Succes mai departe în debate!