Am avea o problemă în a ne alia pe plan local cu PC, care a dat dovadă de extremism

Lider PNL Sf. Gheorghe: Am avea o problemă în a ne alia pe plan local cu PC, care a dat dovadă de extremism (MEDIAFAX)

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, nu vede posibilă, în acest moment, o alianţă pe plan local între PNL şi PC, spunând că liberalii ar avea o problemă în a se alia cu un partid care în zonă a dat dovadă de "ultranaţionalism" şi de "extremism", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, în legătură cu Alianţa PNL-PC, că unul din punctele din protocolul central prevede că nu se poate impune vreo alianţă pe plan local.

În plus, a spus Guruianu, Partidul Conservator nu există la ora actuală în Sfântu Gheorghe, "nu mai are, practic, de câteva luni, lideri", nu este reprezentat la nicio acţiune în ultimul timp.

Guruianu a afirmat că PNL Sfântu Gheorghe ar avea o problemă în a se alia cu un partid care în zonă a dat dovadă de "ultranaţionalism" şi de "extremism", dar ar trebui întrebaţi şi conservatorii cum s-ar alia cu un partid, respectiv cu PNL, care promovează cetăţeni de etnie maghiară şi care vrea ca toate mesajele de acum încolo, în toate campaniile electorale, să fie bilingve în această zonă.

"Eu, personal, nu sunt deocamdată în postura să colaborez (cu PC - n.r.), deoarece nu am cu cine", a spus liderul PNL Sfântu Gheorghe, adăugând că ceea ce au promovat până acum liderii locali ai PC "a fost o eroare majoră".

"Nu cred că vom promova o alianţă pe liste comune, dar decizia nu-mi aparţine, ea va fi luată în Biroul Politic Municipal al PNL Sfântu Gheorghe, singurul for care va decide în această problemă", a afirmat Guruianu.

PNL şi PC au semnat, luni, Protocolul Alianţei de Centru-Dreapta, documentul fiind semnat de către liderii celor două partide, Crin Antonescu, şi, respectiv, Daniel Constantin.

Comentarii