Candidaţi pe bază de proiecte şi PRIN NOI INŞINE!

Mediafax - Candidaţii PNL Sfântu Gheorghe la CL, aleşi pe bază de proiecte, şi nu de apartenenţă politică

PNL Sfântu Gheorghe va întocmi, în premieră, lista candidaţilor pentru Consiliul Local în urma unui concurs de proiecte, la care pot participa toţi cei interesaţi, indiferent de apartenenţă etnică sau politică, prin depunerea unei aplicaţii în care îşi motivează dorinţa de a fi consilier local.Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Biroul Municipal al PNL a decis lansarea unui proiect "inovator pentru Sfântu Gheorghe, dar şi pentru restul ţării", care se va numi "Poţi face şi tu parte din echipa liberală pentru Sfântu Gheorghe", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prin proiect, PNL Sfântu Gheorghe intenţionează să "provoace" toţi cetăţenii din municipiu interesaţi să devină consilieri locali, competenţi pentru această funcţie şi "hotărâţi să acţioneze".
"Pe aceşti oameni îi aşteptăm să depună aplicaţii la PNL pentru postul de consilier local liberal în Consiliul Local Sfântu Gheorghe", a afirmat Guruianu.El a adăugat că pot participa la proiect toţi cetăţenii interesaţi, indiferent dacă sunt sau nu membri ai PNL, indiferent dacă au făcut sau nu politică până acum.
"Aşteptăm oameni cu soluţii credibile pentru a crea platforme de discuţii on-line, dar şi în direct, ne vom întâlni de câte ori va fi cazul. Campania va fi lansată în întreaga comunitate, prin mai multe metode de promovare, către români şi către maghiari, iar aplicaţiile pot fi depuse în ambele limbi şi va trebui să cuprindă obligatoriu un curriculum vitae, o scrisoare de motivare şi un eseu intitulat «primele mele 90 de zile ca şi consilier local în Sfântu Gheorghe»”, a spus preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.Potrivit acestuia, campania va fi lansată la începutul lunii februarie, iar aplicaţiile pot fi depuse în termen de trei luni, după care, în urma analizei asupra acestora, precum şi în urma unui sondaj de opinie, se va întocmi lista finală a candidaţilor PNL pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe, la alegerile locale din 2012.

Mediafax - PNL Sfântu Gheorghe va participa singur la alegerile locale, fără PC

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Biroul Municipal al PNL a decis, marţi seară, că organizaţia va participa la alegerile locale din 2012 singură, şi nu pe listă comună cu PC, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Este o decizie fermă”, a spus Guruianu.În ceea ce-l priveşte pe noul preşedinte interimar al PC Covasna, Dan Suciu, liderul PNL Sfântu Gheorghe a spus că "istoricul acestuia nu-l recomandă" pentru o colaborare cu PNL.
"Propunerea de la centru pentru conducerea PC Covasna este complet nefericită din punctul de vedere al PNL Sfântu Gheorghe. Istoricul domniei sale (a noului lider interimar - n.r.) nu cred că îl recomandă pentru o colaborare cu o formaţiune deschisă cum este PNL", a spus Mădălin Guruianu.Liderul liberal a afirmat că, din punctul său de vedere, noul preşedinte interimar al PC Covasna, Dan Suciu, "este frustrat" pentru că nu a mai putut obţine "avantaje" din partea PDL, pe care l-a susţinut până zilele trecute din anumite funcţii în care a ajuns, precum cea de director la Garda de Mediu, pentru un timp foarte scurt.
"Ulterior, o campanie pentru Elena Băsescu l-a propulsat undeva în ministerele de la Bucureşti şi agenţiile de la centru, pentru ca apoi, în momentul în care a fost îndepărtat şi din această ultimă sinecură de PDL, să iasă şi să spună că nu se regăseşte în valorile acestui partid care a trădat electoratul covăsnean", a spus Guruianu.Potrivit acestuia, este posibil ca afirmaţiile lui Suciu despre PDL sunt reale, însă nu sunt credibile deoarece vin din partea lui.
"Poate că are dreptate în esenţă în ceea ce spune referitor la PDL, dar cred că este omul complet nepotrivit să deschidă gura despre acest subiect. Un om care nu mai poate avea avantaje personale şi pleacă dintr-un partid nu poate fi un om credibil, nici pentru mine, ca şi colaborator în Sfântu Gheorghe, dar nici pentru comunitatea din Sfântu Gheorghe", a conchis Guruianu.Biroul Executiv Judeţean Covasna al Partidului Conservator l-a numit, luni, în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene pe Dan Suciu.În vârstă de 33 de ani, Dan Suciu a devenit membru al PC după demisia din PDL al cărui membru a fost timp de 15 ani, respectiv la sfârşitul anului 2010.
Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PC Covasna, Doru Decebal Feldiorean, şi-a dat demisia în noiembrie anul trecut din funcţia de lider al organizaţiei, fără să îşi motiveze gestul.

Comentarii