ÎMPREUNĂ PENTRU LIBERALISM !

Covasna: Pol liberal de presiune pentru relansare economică (Agerpres)

Organizaţia PNL Sfântu Gheorghe şi Cercul Naţional Liberal din cadrul UDMR Covasna intenţionează să constituie un 'pol liberal de presiune' asupra guvernanţilor şi autorităţilor locale, în vederea sprijinirii măsurilor liberale de relansare economică.

Preşedintele filialei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, deşi reprezintă două formaţiuni politice diferite, părţile implicate în acest proiect au găsit în liberalism un punct comun de comunicare şi acţiune, pe care vor să îl valorifice în beneficiul comunităţii locale şi nu numai.

Pentru început, iniţiatorii proiectului vor organiza la mijlocul lunii februarie, la Sfântu Gheorghe, o conferinţă pe teme liberale, în principal pe aspecte care vizează multiculturalitatea şi măsurile de sprijinire a mediului de afaceri.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul secţiei din Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai, iar la conferinţă vor fi invitate personalităţi politice şi întreprinzători privaţi din Bucureşti şi din mai multe judeţe ale ţării.

'Fără măsuri pozitive, concrete, de susţinere a micilor întreprinzători, care au reuşit până acum să ţină economia pe linie de plutire, nici această zonă şi nici ţara nu au vreo şansă de dezvoltare', a declarat Mădălin Guruianu.

El a subliniat că apropierea pe baze doctrinare dintre PNL Sfântu Gheorghe şi platforma liberală din cadrul UDMR nu are ca scop formarea unei alianţe electorale, ci închegarea unui pol de presiune asupra guvernanţilor şi autorităţilor locale în vederea atingerii unor obiective comune.

'Polul se va forma pornind de la nivel local, dar încercăm să-l ducem mai departe şi spre nivel central', a mai spus Guruianu, convins că acest proiect va constitui şi un exemplu de bună practică în relaţiile de colaborare româno-maghiare.

Comentarii