Pentru oameni cu viziuni liberale!

PNL Covasna a votat pentru ACD

Președintele PNL Covasna, Marius Obreja, a participat ieri la Bucureşti la semnarea protocolului Alianţei de Centru-Dreapta, votul reprezentanților din Covasna fiind pozitiv în constituirea sa.
”Alianța are un protocol ce conține pașii de urmat atât la nivel național cât și local, efectul urmărit fiind acela al câștigării alegerilor următoare şi înlăturarea actualei guvernări. Cred că s-ar putea schimba foarte multe la nivelul județului Covasna prin însăși înlăturarea din Guvern a partidului-stat PDL. Oricum, orice dezavantaj al acestei Alianțe va fi cu mult mai mic decât răul pe care îl face PDL României”, a declarat Marius Obreja, imediat după semnarea protocolului.
În ceea ce privește modul de colaborare dintre PNL și PC Covasna, Marius Obreja a explicat că va fi pus în legătură cu reprezentanți ai conservatorilor prin conducerea centrală a PC. Liderul liberal s-a referit și la viitorul relației cu UDMR, arătând că Uniunea a primit o ofertă pentru a intra într-o ”mare alianță” ce va cuprinde inclusiv PSD, însă a subliniat că respectiva ofertă este ”limitată în timp”, astfel că UDMR va trebui să se decidă în următoarele luni dacă rămâne alături de PDL sau nu.

”Pe lângă speranţele exprimate la nivel naţional, eu mai sper ca tonurile strident naţionaliste ale anumitor conservatori să fie temperate prin apropierea de cel mai deschis partid din punct de vedere ideologic faţă de drepturile minorităţilor de orice fel, aşa cum suntem noi, liberalii. Pe plan local sunt convins că nu vor exista efecte spectaculoase, conservatorii fiind aproape inexistenţi în zona discursului public din Sfântu Gheorghe, mai ales în ultimii ani. Asta nu înseamnă că nu ne dorim să ne apropiem de orice fel de oameni cu mentalitate de dreapta, care cred în valorile liberale, fie ei conservatori sau nu”, a apreciat la rândul său președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

(Monica Vajna, Observatorul de Covasna)

Comentarii