Pol liberal de presiune format de PNL şi o platformă a UDMR

PNL Sfântu Gheorghe va organiza în luna februarie o conferinţă pe teme liberale alături de Cercul Naţional Liberal din cadrul UDMR, intenţia fiind aceea de formare a unui “pol liberal de presiune”, astfel încât pe viitor să se ţină cont de principiile liberale în luarea de decizii.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că iniţiativa conferinţei a apărut în urma mai multor discuţii cu etnici maghiari, concluziile fiind acelea că ar fi binevenită o clarificare a temelor ce ţin de liberalism într-o zonă multiculturală.

Organizaţia PNL Sfântu Gheorghe a luat recent decizia organizării conferinţei şi dezbaterii publice, la aceasta urmând a fi invitaţi oameni recunoscuţi pentru ideile şi conceptele liberale, nu doar din judeţul Covasna cât şi de la Cluj şi Bucureşti.

Conferinţa, care mizează pe întărirea ideii de liberalism şi a valorilor comune pe care le au românii şi maghiarii, îi va avea ca invitaţi pe doctorul în filosofie politică Salat Levente, autorul volumului Multiculturalismul Liberal, dar şi pe reprezentantul platformei liberale a UDMR, Peter Kovacs Eckstein, şi a unor nume importante din cadrul PNL din Cluj, Braşov sau Bucureşti.

“Credem că această zonă, prin şomerii mai puţini faţă de alte zone, prin iniţiativele private şi mentalităţi, a dat dovadă de faptul că oamenii de aici sunt orientaţi spre valorile liberale. În această zonă sunt mai multe iniţiative private decât în altele şi cred că aceasta este şi datorită unei mentalităţi liberale promovate atât de maghiari, cât şi de români. Conferinţa  va fi o masă rotundă care să ne apropie cumva şi la care vom încerca formarea unui pol liberal, nu neapărat o alianţă electorală, ci un pol liberal de presiune asupra puterii, asupra guvernanţilor, autorităţilor locale, pentru ca măsurile care se impun să fie adoptate în direcţia liberală”, a explicat Mădălin Guruianu, arătând că polul, chiar dacă se va forma la nivel local, se va încerca a fi dus spre nivelul central.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe a arătat că dezbaterea-conferinţă din luna februarie se va desfăşura la Universitatea Babeş Bolyai din Sfântu Gheorghe, într-un cadru academic deschis publicului şi va fi găzduită de directorul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de aici, Cziprian Kovacs Lorand.

(Monica Vajna, Observatorul de Covasna)

Comentarii