Sfântu Gheorghe este pe locul I - "Capitala Verde a României!"

 
Până în 31 ianuarie se desfăşoară faza finală a concursului Capitala Verde a României şi Sfântu Gheorghe se afla de la începutul acţiunii pe primul loc la categoria “Premiul special al blogosferei.” Dintre motivele enumerate de alţi bloggerii din Sfântu Gheorghe: 

 “Pentru că noi aşa iubim Sfântu Gheorghe: curat, verde şi frumos ca o Capitală Verde Adevarată!”(dangerouskind.wordpress.com)
“Nu ajunge să ai spaţii verzi pentru a deveni Capitala Verde a României. Trebuie să le şi îngrijeşti! Aici. La acest capitol merită Sfântu Gheorghe să devină Capitala Verde a României. Copaci curăţaţi în fiecare primăvară, iarba tunsă săptămânal, flori îngrijite în grădinăria comunităţii, troturare curate şi spaţii de joacă pentru copii.” (emilpantelimon.wordpress.com)
“Let’s do it Romania a făcut ravagii în Sfântu Gheorghe. Peste 2100 de voluntari s-au mobilizat în demersul ecologic care a avut loc pe 25 septembrie 2010. Pentru aceasta şi multe altele, Sfântu Gheorghe trebuie să devină Capitala Verde a României!” (letsdoitcovasna.wordpress.com)
“Să faci curățenie? Simplu ca “jó napot kívánok”! Să menții curățenia? La fel de simplu! Aici se diferențiază Sfântu Gheorghe de majoritatea orașelor: la nivelul mentalității. … pentru că așa merge treaba la noi… pentru că acest comportament ecologic reprezintă un sistem care funcționează (și funcționează bine!)” (pralinuta.wordpress.com)
“Un oraş liniştit, înconjurat de păduri, nu există nicio stradă fără copaci, parcările care se fac sunt parcări ecologice, toate lucrările de amenajare a aspectului urbanistic sunt finalizate cu plantări de copaci, flori şi toate cele, oamenii ştiu ce e aia colectare selectivă, există containere de colectare selectivă în fiecare zonă de colectare a gunoiului, se colectează până şi uleiul ars,” (alexujvarosi.blogspot.com)
 “Reamanejarea parcului care acum este menţinut într-o stare excelentă şi care oferă posibilităţi de recreere atât celor tineri cât şi celor mai înaintaţi în vârstă, schimbarea stâlpilor de iluminat, crearea de piste pentru biciclişti şi multe altele.” (borosianualexandru.blogspot.co)
“Modul cum oamenii au răspuns la acţiunile ecologice şi cum s-au implicat în totalitate pentru a transforma oraşul într-o adevărată comoară. Copaci curăţaţi, grădini uimitoare, străzi îngrijite, asta deoarece localnicii acestui oras ştiu ce înseamnă să trăieşti în curăţenie.” (ciolitto.com)
“Cultura nu se poate face în mizerie. Seri Albastre consideră că mediul, evenimentele şi manifestările culturale din Sfântu Gheorghe există şi datorită faptului că ne simţim bine în curăţenie.” (serialbastre.ro)
Pentru ca este un oraş curat şi bine ingrijit ,cu multă vedeaţă, şi pentru că ne intereseajă mediul în care trăim, pentru că ne implicăm în acţiuni de curăţare a pădurilor şi a râurilor din împrejurim (lilianagrosar.blogspot.com)
eu am ales sa votez oraselul nostru Sfantu Gheorghe deoarece cred ca are sanse destul de mari pentru a castiga acest premiu fiind un orasel curat.( djdumper.blogspot.com)
“Oraşul Sfântu Gheorghe merita titlul de capitala verde a României, nu atât datorită spaţiilor verzi pe care le are, ci a modului in care acestea sunt ingrijite, cetăţenii făcând tot posibilul ca acestea sa nu fie deteriorate, iar oraşul să fie menţinut curat.” (hanulluimanuc.blogspot.com)
“Noi votăm Sfântu Gheorghe - Capitala verde a României! Tu?” (cjecovasna.blogspot.com)
“Copacii curăţaţi în fiecare primăvară, iarba tunsă săptămânal, flori îngrijite pe arterele principale ale orasului la care adugăm şi spaţiile de joacă pentru copii, trotuarele renovate, toate vorbesc de la sine. Sfântu Gheorghe, este Capitala Verde a României!” (povesteadinajun.ro)
"Aerul de Sfantu Gheorghe este un aer curat, de munte, Sfantu Gheorghe de Covasna fiind inconjurat de multa multe păduri. Poate nu străluceşte el de curăţnie, însă per general e mai curat decât multe alte oraşe ale României... Asadar sustin Sfantu Gheorghe, Covasna in concursul “Capitala Verde a Romaniei”, pentru “Premiul special al blogosferei pentru Capitala Verde a Romaniei" (vaduva.ro)
Toate evenimentele care s-au desfăşurat în cadrul “Poveştii din ajun” au avut parte de curăţenie absolută: în parc, în autobuze, în şcoli şi săli de spectacole. Din această cauză, şi pentru că Primăria şi Echipa de baschet promovează culoarea ecologiei, Sfântu Gheorghe merită să primească titlul de Capitala Verde a României! (lordemilian.blogspot.com)


UPDATE:"Pentru că regulat se fac campanii de ecologizare...pentru că atunci când te plimbi prin oraş simţi aerul curat...pentru că oamenii se implică în viaţa comunitară.... pentru că este un oraş liniştit...sunt doar câteva din motivele, care imi vin acuma în minte, pentru care Sfântu Gheorghe merită să fie Capitala Verde a României."(vizitiuanamaria.blogspot.com)
Vreau să spun că, niciunde în lume nu mă simt mai "verde" ca acasă la Sfântu Gheorghe. Fără fum de eşapament, fără praf pe străzi, fără uzine care să polueze aerul. Mai mult decât atât, spaţii verzi sunt bine organizate pe toată suprafaţa oraşului! Sfântu Gheorghe este capitala verde a mea! Merită să fie şi a României!  (balintjozsef.blogspot.com)
De ce?. Pentru ca e intr-adevar verde.  Pentru ca avem cel mai curat parc din Transilvania (si singurul cu nuferi ce e drept).Pentru ca e un oras tanar si plin de potential atat economic cat si social. (razvan.freesign.ro/blog)
Orasul in sine a fost mereu ingrijit. Avem un parc de invidiat, in care mai ti-e dragul sa te plimbi. Padurile din jurul orasului dau un aer curat de invidiat.
Sfantu Gheorghe este orasul potrivit pentru acest premiu, datorita multitudinilor de proiecte care s-au organizat pentru a imbunatati si infurmuseta orasul. (micul-filozof.blogspot.com)
"in orasul acesta mentalitatea este in curs de schimbare doar in bine!!!
Tineretul, dar nu numai, din acest oras reuseste sa schimbe multe...ceea ce e demn pentru locuitorii unui oras cu potential de "Capitala Verde a Romaniei"!!!"(razvanpargaru.blogspot.com)
 


UPDATE 2:

Sfântu Gheorghe – Capitala Verde a României! De ce? Pentru că este un oraș curat frumos, cu aer bun, și  are izvoare fenomenale. (maxphilosophy.wordpress.com)
Asociația Vinca Minor consideră că orașul în care își desfășoară activitatea, Sfântu Gheorghe, merită să devină capitala verde a României. Pe lângă spațiile verzi îngrijite și străzile curate, se observă o tendință accentuată de implicare a populației în activitățile de îmbunătățire a mediului înconjurător. Sunt binevenite ideeile, propunerile și inițiativele, ceea ce este foarte important pentru protejarea mediului de viață.(www.vincaminor.ro)
Sepsiszentgyörgy - Zöld főváros! mert megéredemli :) Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! pentru că merită (szit-ifi.ro) 
Sfântu Gheorghe – Capitala Verde a României! De ce? Pentru că este un oraș curat frumos, cu aer bun, și are izvoare fenomenale. (maxphilosophy.wordpress.com) 
Asociația Vinca Minor consideră că orașul în care își desfășoară activitatea, Sfântu Gheorghe, merită să devină capitala verde a României. Pe lângă spațiile verzi îngrijite și străzile curate, se observă o tendință accentuată de implicare a populației în activitățile de îmbunătățire a mediului înconjurător...(www.vincaminor.ro) 
‎"Oraşul cel mai verde? A-şi dori să fie Sfântu Gheorghe! Motive:... Sunt mai multe organizaţii verzi, care organizează diverse activităţi în aproape toate anotimpurile anului... În fiecare grădiniţă şi şcoală există locuri pentru hrănirea păsărilor! ..." (kollozsolt.blogspot.com) 
Sepsiszentgyörgy - Zöld főváros! mert fiatalos :) Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! pentru că este un oraş tânăr :) (www.szik.ro)
Sfântu Gheorghe înseamnă pentru mine oraşul voluntarilor. Mă bucur atunci când Asociaţia pentru comunitate şi Asociaţia Ecou organizează acţiuni de voluntariat. Ei ne îndeamnă să fim o societate culturală, curată, “bună”.  Oraşul Sfântu Gheorghe este unul din cele mai frumoase oraşe pentru că oamenii de aici sunt faini. (bogy.sub18.ro) 


UPDATE 3:

"de ce votez pentru Sfântu Gheorghe? Nu pentru că aici locuiesc. Nici măcar pentru că atât de mult îndrăgesc oraşul ăsta cu toate străduţele şi cafenelele şi pajiştile şi micuţele magazine şi parcul în zilele de vară, ci pentru că e un oraş liniştit, calm. Am amintiri multe legate de el. E un oraş în care oamenii, de ambele naţionalităţi (maghiari şi români), au luptat prin multiplele proiecte să fie un oraş mai bun. Mai curat. Mai frumos. Mai nou." (cris-buli.blogspot.com)
"DA! Sustin orasul Sfantu Gheorghe- Capitala verde! De ce?..eii bine orasul asta infloreste pe zi ce trece. Pe parcursul a doi ani, de exemplu, in acest oras au fost organizate foarte multe activitati ecologice, printre care tin sa amintesc: colectarea de ulei folosit, reciclare de hartii, sticle, pet-uri,etc., curatarea de gunoaie a raurilor Debren si Olt si, nu in cele din urma si cu siguranta nu ultima activitate ecologica desfasurata in Sfantu Gheorghe, reamenjarea parcului Elisabeta din centrul orasului." (intalpilegoale.wordpress.com)
"Susțin Sfântu Gheorghe pentru că e unul din puținele orașe din țară în care chiar mai respiri aer,pentru că avem destule spații verzi cât să respire oxigen dublul populației orașului,pentru că eu n-am făcut nimic niciodată ca să susțin orașul ăsta în ceva,pentru că îmi place să trec pe lângă parc vara și să am unde sta la umbră,pentru că vreau să vină și nepoții mei în orașul în care a crescut bunica lor și sa aibă încă "verde în fața ochilor" (poems-and-flowers.blogspot.com)
Sepsiszentgyörgy - Zöld főváros! mert megérdemli
Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! pentru că merită
(bifisz.blog.hu)

UPDATE 4 
Doresc sa fie Sfantu Gheorghe noua capitala verde a Romaniei pentru ca nu doar orasul e chiar verde ci si locuitori ei, pentru ca avem coltisoare cu flori,iarba si copaci la tot pasul, pentru ca aici nu e doar o moda sa pastrezi totul curat, verde, ci o normalitate, pentru ca suntem atat de bogati in voluntari care fac lucruri extraordinare ca sa ramanem verzi si pentru ca astept cu nerabdare an de an inflorirea nuferilor din parc.(randuri-de-vise.blogspot.com)
"Cei 39 de cetățeni cu drept de vot, care și-au exercitat acest drept, au înșirat deja câteva sute de motive pentru care Sfântu Gheorghe merită să fie Capitala Verde a României.
Votul cu numărul 40, pentru orașul Sfântu Gheorghe, vine din partea mea." (eduardsonea.blogspot.com)
Sepsiszentgyörgy - Zöld fõváros! :) Mert egyetemén Környezetmérnöki kar is található.Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! Fiindcã are universitate cu facultatea de Stiinta Mediului.(smdsz.ro)  
Sepsiszentgyörgy - Zöld főváros! mert megérdemli Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! pentru că merită. (tanacsos.blogspot.com)
Sepsiszentgyörgy - Zöld főváros! mert megérdemli, mert már rég egy zöld város.
Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României! pentru că merită, pentru ca de mult timp este un oraș verde.  (bodorkanon.blogspot.com)
Eu consider că Sfântu Gheorghe este Capitala Verde a țării pentru că poluarea aici este foarte scăzută, iar calitatea aerului și concentrația de Oxigen sunt foarte bune. De asemenea este un oraș curat, liniștit și fără prea mulți spărgători de semințe, cel puțin in locurile publice. Un alt lucru care contribuie la atribuirea acestui titlu orașului Sfântu Gheorghe este faptul că locuitorii acestui oraș s-au tot implicat în acțiuni de curățare a naturii, și să dau și 2 exemple în care m-am implicat recent: Adoptă un Râu! și Let's Do It Rmania! (danivilcu.blogspot.com)
Fiind un oraş liniştit cu spaţii verzi, cu flori plantate în fiecare an la fiecare colţ de stradă, cu un parc reamenajat şi întreţinut zi de zi în care te poţi relaxa, cu containere de colectare selectivă ce există în fiecare zonă a oraşului, cu asociaţii comunitare ce organizează anual 4-5 acţiuni de curăţare atât în oraş cât şi în jurul lui, Votez acest oraş capitala verde a României !(tennebreck.com)
"In timpul sesiunilor de antrenamente, outdoors, echipa de parkour merge peste tot prin oras cu scopu de a gasi niste obstacole interesante peste care sa sarim....Cu toate acestea inca nu am gasit un loc in oras in care un spatiu destinat unei zone ferzi sa nu fie intradevar o zona verde" (parkoursfantu.blogspot.com)
 "ce-mi place cel mai mult la el e că mă înţelege! ştie că va veni o vreme când nu-mi va mai fi poftă de hoinărit şi voi rămâne să-l locuiesc; de-aia nici nu mă cere de la mama, ştie că voi veni eu de bună voie. iar până atunci m-aşteaptă, dragul de el, întotdeauna verde :) cum să nu-l iubeşti?" (depinde.ro)

UPDATE 5 

Sfântu Gheorghe – Capitala Verde a României! De ce? Pentru că este un oraș curat, frumos, cu aer bun, și  are izvoare fenomenale. (faluroljottem.blogspot.com)
Vorba dreapta si clara ... mediu curat .... a deveni maturi cu o tinuta morala dreapta .. mai exista cineva pentru care aceste valori morale nu sunt importante? (borsikak.blogspot.com)
"- parcul Elisabeta din centrul orașului oferă un loc verde, răcoros în timpul verii pentru locuitori și vizitatori, precum și ”cămin” pentru multe specii de păsări; arborii reîmprospetează aerul; datorită terenului de joacă din parc, copii au posibilitatea de a se juca într-un mediu natural, primăria a avut o inițiativă de a împarte gratuit puieți acelor locuitori, care doreau să amenajeze locuri verzi printre blocuri..." (gyurgyalagok.blogspot.com)
"Pun acest post nu numai pentru că sunt originar din Sfântu Gheorghe și cei rămași acasă mi-au cerut ajutorul, ci îl fac și pentru că cred că acest oraș are nevoie de un imbold cât se poate de puternic pentru a se înverzii și mai mult decât este..."(tihiczika.wordpress.com)
As vrea sa votez pentru orasul Sfantu Gheorghe pe care o consider ca merita titlul de Capitala Verde a Romaniei pentru schimbarile recente, petrecute in 2010. (tplogja.blogspot.com)
1. Culoarea verde este culoarea linistii, al echilibrului si a libertatii
2. Linistea si echilibrul se simte si se vede, dar se si traieste in acest oras
3. Parcurile, drumurile, locurile publice sunt civilizate, curate, dar si institutiile publice sunt "curate" din toate punctele de vedere
4. Daca Sf.Gheorghe va fi capitala verde, intregul judet va avea de castigat si va avea un exemplu pozitiv de urmat
5. Parcul central, parcurile din cartierele de blocuri sunt curate, civilizate, unde copii se pot distra si dezvolta in deplina siguranta
6. se dezvolta si Statiunea Sugas Bai, care va fi in curand o "insula verde" langa "capitala verde" (turoczy.blogspot.com)
Sepsiszentgyörgy Zöld fõváros - mert a fiatalok megérdemlik! Sfântu Gheorghe Capital verde - pentru cã tinerii meritã! (grumanrobert.ro)


DACĂ AI BLOG, VOTEAZĂ ŞI TU!

Comentarii

Anonim a spus…
Ole Ole, Ole Ole!
Sf. Gheorghe cel mai VERDE !