Integrala Shakespeare în doar 2 ore!

DA! Se poate!
Comedie în stare pură. Joc actoricesc fără cusur. 2 ore pline de sevă, sens şi semnificaţie.
Toate acestea, dar şi multe altele, vă aşteaptă să le admiraţi / trăiţi / simţiţi la cea mai recentă premieră de la Teatrul „Andrei Mureşanu”, „Operele complete ale lui Shakespeare”. Cu accent pe cele două tragedii exemplare, „Romeo şi Julieta” şi „Hamlet”, tratate în cheie ironică, spectacolul poartă audienţa prin tot universul shakespearian, oferind momente extrem de savuroase, de bun gust şi de umor fin.
Sunt convins că una dintre cele mai mari provocări la care trebuie să răspundă teatrul astăzi este cum să intre în competiţie cu toate celelate griji / preocupări / probleme / dileme ale omului contemporan, mai ales în condiţiile unei concurenţe acerbe cu ceilalţi „căutători de audienţă”, film, televiziune, muzică modernă sau clasică etc. Nu se întâmplă prea des ca arta teatrală să reuşească, dar reprezentaţia despre care vă vorbesc reuşeşte din plin. Regia spectacolului este semnată Lucian Ţion, după un scenariu de  trei actori americani Adam Long, Daniel Singer, Jess Borgeson şi este jucat cu har şi dăruire maximă de cei trei interpreţi:  Sebastian Marina, magistral în rolurile normale, dar şi în travesti, Daniel Rizea, dozaj excelent al partiturilor dramatice şi Ion Fiscuteanu jr., o prezenţă cu mare „lipici” la public. Felicitări, dragilor şi succes la public!... de fapt, nu am nici o îndoială că-l veţi avea...sic!
P.S. cu dragoste
Am avut privilegiul, împreună cu cei peste 100 de spectatori prezenţi marţi seara în Sala Teatrului, să fim părtaşi la încă unul dintre acele momente de mare mândrie pe care această mică dar inimoasă comunitate din Sfântu Gheorghe le poate produce în sufletele noastre. De data aceasta a fost rândul teatrului de limbă română să ne facă să vibrăm, aşa cum cu alte ocazii a fost vorba de cel de limbă maghiară, sau de cel de teatru dans, sau de echipele sportive, sau de alte activităţi culturale sau multiculturale, ecologice, de atitudine sau de implicare civică. Îţi mulţumesc, Sfântu Gheorghe, că reuşeşti să produci asemenea evenimente de valoare. Te iubesc!

  

Comentarii