LIBERALISM PENTRU ROMÂNI ŞI MAGHIARI, FĂRĂ ULTRANAŢIONALIŞTI!

PNL Sf\ntu Gheorghe: Pactul PSD-PRM, un mesaj prost pentru electoratul liberal(Agerpres)

 Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că protocolul de colaborare, semnat de organizaţiile judeţene Ilfov ale PSD şi PRM, reprezintă un 'mesaj prost' pentru electoratul liberal din judeţul Covasna, care nu agreează naţionalismul extremist.

Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţia din care face parte nu a colaborat şi nu va putea colabora niciodată cu o formaţiune naţionalistă dură, menţionând că unul dintre obiectivele liberalilor este găsirea de parteneri reali din rândul comunităţii maghiare, în special pe 'palierul de centru-dreapta'.

'Victor Ponta a spus că e ultima dată când se încheie un astfel de protocol şi salut declaraţia acestuia (...) Pactul de la Ilfov este un mesaj prost pentru electoratul nostru din judeţul Covasna', a declarat Mădălin Guruianu.

Liderii PNL Covasna au menţionat în repetate rânduri că au uşile deschise pentru toţi covăsnenii care împărtăşesc valorile liberale, indiferent de etnia acestora, şi s-au implicat în numeroase acţiuni politice şi civile ce au avut ca scop apropierea dintre comunitatea românească şi cea maghiară. De asemenea, în ultimii ani toate mesajele lor electorale au fost adresate bilingv, în română şi maghiară.

Organizaţiile PSD şi PRM din Ilfov au semnat recent un protocol de colaborare la nivel judeţean, valabil până în 2019, care implică obiective economice, sociale, dar şi politice, unul dintre acestea fiind îndepărtarea din structurile locale a PDL.La scurt timp, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va mai încheia niciun alt protocol de acest gen cu formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor, punând astfel punct afirmaţiilor contrare ale unor lideri ai PRM.

Comentarii

Mădălin Guruianu a spus…
NewsIn - Antonescu: Problema PRM nu există, este nefrecventabil pentru USL

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri seară la Oradea că nu vede “cu ochi buni” colaborarea locală între PSD şi PRM, deoarece partidul condus de C.V. Tudor este “nefrecventabil” şi a precizat că în acest moment nu mai există o problemă legată de PRM în eventualitatea unor discuţii cu UDMR.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat dacă social-democraţii sunt dispuşi să renunţe la colaborarea locală cu PRM, în virtutea unei apropieri a UDMR faţă de USL. “Noi ne dorim să găsim metodele cele mai bune să scoatem România din criză şi să scoatem România de PDL pentru că PDL este cel care guvernează în acest moment România, este cel care ia măsuri împotriva populaţiei indiferent dacă sunt români sau maghiari sau orice altceva şi noi ne batem cu cei care iau măsurile acestea greşite”, a spus evaziv liderul PSD, transmite corespondentul NewsIn.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost chestionat cum vede colaborarea locală PRM-PSD. “Eu nu văd cu ochi buni, nu văd deloc o colaborare cu PRM, dar nu pentru că asta ar conveni sau nu ar conveni UDMR. Problema PRM nu este că el nu e simpatic UDMR şi de asta eu aş socoti că ar trebui să-l evităm, e o chestiune de principiu în decursul vremii. Existe partide şi lideri care fac rău prin ceea ce spun, alţi care fac rău prin ceea ce fac. (...) Continui să susţin că PRM pentru PNL este nefrecventabil. Cred că în această privinţă dnul Ponta a dat o declaraţie cât se poate de lămuritoare şi aş spune foarte clar că dacă vom fi în situaţia de a discuta USL cu UDMR problema PRM nu există. Dacă unii doresc să o folosească drept pretext este altceva”, a afirmat liderul PNL, făcând referire la o serie de declaraţii recente ale lui Kelemen Hunor.
25.02.2011