MARIAN COZMA SĂ NE VEGHEZE!

Au trecut doi ani de la sfârşitul tragic al handbalistului Marian Cozma şi, în numele Comisiei de Tineret şi Sport Sfântu Gheorghe, oraş înfrăţit cu localitatea Veszprem din Ungaria – locul morţii sportivului -, invit şi în acest an oamenii din Sfântu Gheorghe şi nu numai, să ne aducem aminte de acest adevărat simbol al prieteniei româno-maghiare!

Nu sunt prea multe cuvinte de adăugat în asemenea ocazii, dar gândurile noastre pioase sper că se vor îndrepta nu atât spre moartea lipsită de sens a sportivului român, cât asupra extraordinarei capacităţi de empatie de care am putut da dovadă, atunci, dar şi ulterior, români şi maghiari deopotrivă, regretându-l sincer şi foarte deschis pe Marian Cozma.
Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să ne ajute pe noi cei rămaşi, să găsim întotdeauna soluţiile de comuniune, pentru a depăşi barierele entice sau lingvistice, înspre o mai bună înţelegere şi pace.

În numele lui Marian Cozma, dar şi al prieteniei româno-maghiare, să mergem şi să aprindem cu toţii o lumânare sau să depunem o floare la fotografia sportivului, în ziua de marţi 8 februarie, începând cu ora 18.00 în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe.

 Mădălin Guruianu
Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport a Consiliului Local Sfântu Gheorghe

Comentarii

Anonim a spus…
RADIO TARGU MURES

Fostul handbalist Marian Cozma, de la moartea căruia se împlinesc doi ani, va fi comemorat luna aceasta la Sfântu Gheorghe.

Iniţiativa aparţine preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, liberalul Mădălin Guruianu, care a făcut un apel către cetăţeni de a veni marţea viitoare, la ora 18 în faţa Sălii Sporturilor din municipiu pentru a aprinde o lumânare ori a depune o floare la fotografia celui care a fost Marian Cozma, un simbol al prieteniei româno-maghiare.

Apelul e justificat, printre altele, prin faptul că municipiul Sfântu Gheorghe este înfrăţit cu localitatea Veszprem din Ungaria, locul unde s-a petrecut tragicul incident în care şi-a pierdut viaţa fostul spo*rtiv român.
Marian Cozma, fost component al Naţionale României de handbal şi al formaţiei ungare de handbal din Veszprem, a fost înjunghiat mortal, în dimineaţa zilei de 8 februarie 2009, într-o discotecă din oraşul unde juca.

Mara Deleanu
Anonim a spus…
Marian Cozmára emlékeznek

Felhívással fordult tegnap Sepsiszentgyörgy lakosságához Mădălin Guruianu városi tanácsos, a testület sport és ifjúsági bizottságának elnöke. A tanácstag a bizottság nevében arra kéri a megyeszékhelyieket, hogy február 8-án 18 órától vegyenek részt a Szabó Kati sportcsarnoknál megtartandó, a két éve Veszprémben erőszakos körülmények között elhalálozott román kézdilabdázónak, Marian Cozmának szentelt megemlékezésen.

(www.hirmondo.ro)
Anonim a spus…
Fostul handbalist Marian Cozma, comemorat la Sfântu Gheorghe

Iniţiativa aparţine preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, liberalul Mădălin Guruianu, care a făcut un apel către cetăţeni de a veni marţi, 8 februarie, la ora 18, în faţa Sălii Sporturilor din municipiu pentru a aprinde o lumânare ori a depune o floare la fotografia celui care a fost Marian Cozma.

Apelul este justificat, printre altele, prin faptul că municipiul Sfântu Gheorghe este înfrăţit cu localitatea Veszprem, din Ungaria, locul unde s-a petrecut tragicul incident în care şi-a pierdut viaţa sportivul român.

Marian Cozma, fost component al Naţionalei României de handbal şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 8 februarie 2009, într-o discotecă din oraşul unde juca.

După moartea sportivului, atât în Ungaria, cât şi în România au fost organizate mai multe mitinguri şi concerte în memoria acestuia, toate având ca mesaj combaterea violenţei.

Suporterii echipei Veszprem au strâns fonduri pentru realizarea unui monument în amintirea lui Marian Cozma. La finalul sezonului competiţional echipa Veszprem a devenit campioană a Ungariei iar titlul i-a fost dedicat lui Marian Cozma, care a fost numit cel mai bun pivot al sezonului 2008-2009 din competiţia maghiară.

Handbalistul român a rămas în amintirea tuturor ca un simbol al nonviolenţei, datorită unei fraze devenite celebră: "Deşi lumea toată este plină de ură, inimile încă mai sunt pline de iubire".

AgerPres