PENTRU UN "SFANTU GHEORGHE" MAI BUN!


Covasna: Sfântu Gheorghe a pierdut 18 milioane de lei din 'patriotism local'(Agerpres)

 Municipiul Sfântu Gheorghe a ratat o investiţie de aproximativ patru milioane de euro, care viza înfiinţarea unui centru de servicii sociale şi integrare profesională, deoarece consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) nu şi-au dat acordul asupra proiectului pe considerentul că iniţiativa nu vine din plan local, ci aparţine unei fundaţii din Bucureşti.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că din cauza 'mentalităţii păguboase', a unui 'patriotism local' prost înţeles şi a 'politicianismului ieftin' al consilierilor PCM, care sunt preocupaţi mai mult de răfuielile cu UDMR decât de problemele comunităţii, s-a pierdut şansa înfiinţării unui centru de recuperare, reabilitare şi reinserţie profesională a persoanelor cu handicap, precum şi a celor provenind din medii sociale defavorizate.

Practic, în urma încheierii acestui parteneriat public-privat, Consiliul local Sfântu Gheorghe ar fi avut obligaţia să pună la dispoziţia fundaţiei bucureştene o clădire în care să-şi poată desfăşura activitatea.

'Este inadmisibil ce s-a întâmplat. (...) Deşi proiectul a fost amplu prezentat, s-au impus garanţii suplimentare (...), PCM a contrapus ca argument patriotismul local şi s-a abţinut de la vot', a declarat Mădălin Guruianu, precizând că pentru aprobarea acestuia ar fi fost necesare două treimi din numărul de voturi.

Acesta a menţionat că în calitate de consilier local va cere repunerea pe ordinea de zi a acestui proiect care ar aduce numeroase beneficii comunităţii locale.

'Este vorba despre o fundaţie care a mai derulat proiecte şi în alte judeţe şi care a obţinut bani europeni pentru acest centru. (...) Aceşti domni nu stau la mila noastră. Vroiau să facă o reţea de servicii sociale şi pot pune în practică acest centru în orice oraş din România, dar noi pierdem o investiţie de 18 milioane de lei', a declarat Mădălin Guruianu, care a ţinut să menţioneze că nu este pentru prima dată când consilierii PCM 'trag frâna de mână', opunându-se unor proiecte bune care vizau dezvoltarea oraşului şi a comunităţii locale.

Comentarii

petrucsek a spus…
incredibil....cum pot fi asa de ,,redusi'' cei care ne gradinaresc??????? RUSINE!!!!!
Crina a spus…
Patriotism local marca PCM=vorbe goale; adevaratul patriotism local nu ar trebui sa puna binele si prosperitatea comunitatii pe primul loc?!