e oficial... am fost desemnat candidatul PNL pentru postul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe!

Mediafax - Covasna: Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, vrea să candideze la primăria municipiului

Preşedintele organizaţiei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a anunţat miercuri că doreşte să-şi depună candidatura pentru funcţia de primar al municipiului, acesta fiind cel de-al doilea politician, după Antal Arpad (UDMR), care îşi prezintă intenţia în mod public.
Guruianu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este conştient că şansele sale de reuşită sunt foarte mici în condiţiile în care 80% dintre cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe sunt maghiari, dar consideră că mulţi dintre aceştia nu votează etnic.
'Vreau să văd spartă paradigma că se votează doar etnic (...) Am avut un feed-back de la câţiva maghiari care mi-au spus că e păcat că sunt român şi nu o să câştig niciodată într-un oraş cu 80% maghiari', a declarat Guruianu, care a făcut o paralelă între situaţia sa şi cea a candidatului UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor.
Pentru a putea candida, Guruianu trebuie să obţină şi acordul PSD Covasna, aflat în alianţă cu PNL, care o susţine pentru Primăria Sfântu Gheorghe pe profesoara Rodica Pârvan.
Guruianu a precizat că în eventualitatea în care ambele partide vor nominaliza câte un candidat, decizia finală se va lua pe baza unui sondaj de opinie care va releva preferinţele electoratului.
PNL şi PSD Covasna s-au înţeles, însă, asupra candidatului comun pe care îl vor susţine pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna, respectiv pe avocatul Sabin Calinic, propus de social-democraţi.
Actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat încă din luna aprilie că intenţionează să-şi depună candidatura pentru un nou mandat.
Acesta a motivat că vrea să se înscrie pentru a doua oară în cursa pentru Primăria Sfântu Gheorghe deoarece doreşte să-şi continue proiectele începute în actualul mandat.Fost deputat UDMR, Antal Arpad a câştigat în al doilea tur scaunul de primar, deţinut anterior timp de 16 ani de actualul senator UDMR Albert Almos.
 

Comentarii

Alex a spus…
Succes in campanie...si daca nu-mi voi schimba domiciliul sa stii ca te voi vota.