Antal Arpad se află în fruntea intenţiei de vot a respondenţilor pentru funcţia de primar – cu 44,64%, urmat fiind de liderul PNL Mădălin Guruianu – cu 10,17% şi de viceprimarul PCM Balint Jozsef – cu 9,38%. În această listă se mai regăsesc şi nume precum Dan Manolăchescu, Horia Grama, Mild Zoltan, Calinic Sabin sau Palela Rădiţa.

Primele trei persoane pe care respondenţii nu le-ar alege în funcţia de primar au fost nominalizate ca fiind Dan Suciu, inspectorul şcolar general Keresztely Irma şi viceprimarul UDMR Sztakics Eva. În ceea ce priveşte preferinţele pentru partide şi formaţiuni politice, UDMR continuă să conducă în acest sens în preferinţele etnicilor maghiari, urmat fiind de către Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) al lui Tokes Laszlo, în vreme ce PCM înregistrează o cădere spectaculoasă faţă de 2008, fiind preferat acum de numai 6% dintre respondenţi.

Lideri naţionali ai PNL şi PSD precum Crin Antonescu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu se află în topul simpatiei respondenţilor, aici regăsindu-se însă şi nume din PDL precum Elena Udrea şi Vasile Blaga, în vreme ce primul-ministru Emil Boc este indicat pe ultimele locuri, atât de către etnicii români cât şi de cei maghiari.

continuarea pe http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=21014

Comentarii