Suntem mult mai asemănători decât cred unii...

Covasna: 53% dintre maghiarii din Sfântu Gheorghe şi 97% dintre români nu susţin ideea autonomiei(Agerpres)

Aproximativ 53% dintre locuitorii de etnie maghiară din municipiul Sfântu Gheorghe şi peste 97% dintre români nu susţin ideea autonomiei, relevă un sondaj de opinie realizat de Asociaţia 'Pro Scientia Administrativa' la comanda PNL.

Potrivit rezultatelor sondajului date publicităţii în cursul zilei de miercuri, 46,41% dintre cetăţenii de etnie maghiară intervievaţi au dat un răspuns pozitiv la întrebarea 'În ce măsură sunteţi de acord cu ideea realizării autonomiei', iar 97,41% dintre români s-au declarat împotrivă.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că i se pare firesc ca maghiarii să aibă alte priorităţi, legate de traiul de zi cu zi şi să fie mai puţin preocupaţi de autonomie în condiţiile în care o duc greu din punct de vedere material.

'Cred că e o chestiune de normalitate ca să pui reflectorul pe ceea ce te doare cel mai tare, iar maghiarii ca şi românii au aceeaşi problemă legată de traiul de zi cu zi. O ducem foarte, foarte rău, situaţia economică a ţării e dezastruoasă', a declarat Mădălin Guruianu.

Sondajul, care a avut ca scop principal evaluarea modificărilor survenite în cultura politică a locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe a fost realizat în perioada 4-7 iulie, pe un eşantion de 984 de respondenţi, români şi maghiari, şi are o marjă de eroare de +/-2,8%.

Comentarii