Sfântu Gheorghe votează PENTRU mersul pe bicicletă!Astăzi în şedinţa Consiliului Local Sfântu Gheorghe a fost aprobat Studiul de Fezabilitate şi demararea proiectului de amenajare a peste 8 kilometri (8620 metri) de piste de biciclete, cu lăţimea benzii de 2 metri pe străzile principale din ora, pe lângă cei aproape 10 km propuşi pe malul Oltului. Pista de biciclete urbană va fi separată cu borduri de beton ridicate cu înălţime de 15 cm, de parte carosabilă şi cu borduri de demarcaţie speciale cu buloane, de circulaţia pietonală, asigurând astfel siguranţă totală în circulaţia bicicliştilor.

Am salutat acest proiect, extrem de bine pus la punct de specialiştii angrenaţi în proiect, argumentat în detaliu (desen mai jos anexat) şi care vine să sprijine din plin demersurile celor care folosesc şi promovează mersul pe bicicletă din ce în ce mai mult, fapt dovedit şi de numeroasele mişcări din ultima vreme de tip „Masă Critică” organizate cu succes în Sfântu Gheorghe.

Totuşi, nu pot să nu remarc şi faptul că există şi o problemă la nivelul străzilor recent finalizate sau în curs de finalizare în municipiul nostru, dar care nu sunt încadrate în acest moment în acest plan, accesul dinspre aceste străzi urmând să se facă în continuare extrem de greu spre zonele care urmează să fie amenajate pentru biciclişti. Nu cred că ar fi necesitat un cost suplimentar prea mare amenajarea pistelor de biciclişti pe străzile sau trotuarele recent puse la punct şi care deja au schimbat mult în bine faţa municipiului. Bineînţeles că nu cred că este timpul pierdut şi de aceea trag acest semnal de alarmă cu convingerea fermă că se poate rezolva uşor acest neajuns.

Demersul meu nu vreau să fie înţeles ca o critică, ci doar ca pe o completare care sper să ajute la mai buna dezvoltare a infrastructurii în oraşul nostru şi vă asigur că voi rămâne în continuare un partener de încredere al actualei administraţii locale în orice proiect care va îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din Sfântu Gheorghe.

Comentarii