3000 DE LEI PENTRU BURSIERII SFÂNTU GHEORGHE!

Şedinţa de Consiliu Local de astăzi a avut mai multe puncte interesante pe ordinea de zi, unele dintre ele le voi dezbate mâine în conferinţa de presă, dar cea mai mare bucurie am avut-o când proiectul propus de mine acum 2 ani, Bursele Sfântu Gheorghe a primit un impuls extraordinar, la propunerea domnului consilier Balint, cei 5 elevi care vor fi selectaţi în urma concursului de dosare, vor primi 3000 de lei şi nu 2000 de lei ca în anii precedenţi. Mulţumesc tuturor colegilor consilieri pentru susţinerea proiectului care dă cu siguranţă un semnal excelent pentru tinerii din Sfântu Gheorghe!

în această anexă http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/edit_file/uploads/files/hotarari/2009/Anexa_nr_1_la_HCL_nr_184_2009.pdf se găsesc datele pe care trebuie să le conţină dosarele candidaţilor pentru Bursele Sfântu Gheorghe! ATENŢIE - Calendarul nu este valabil!

Graficul procedurii de acordare a burselor de excelenţă “Bursele Sfântu Gheorghe” pe anul 2011, va fi următorul:
1. Depunerea dosarelor pentru obţinerea burselor de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe” până la 14 noiembrie
2. Afişarea la avizierul şi pe site-ul Consiliului Local a celor care s-au înscris pentru „Bursele Sfântu Gheorghe” până la 16 noiembrie
3. Afişarea la avizierul şi pe site-ul Consiliului Local a câştigătorilor „Burselor Sfântu Gheorghe” până la 28 noiembrie
4. Contestaţii privind acordarea „Burselor Sfântu Gheorghe” 28 noiembrie - 30 noiembrie
5. Rezolvarea contestaţiilor 30 noiembrie - 09 decembrie
6. Aprobarea de către Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a propunerilor Comisiei. prima şedinţă a Consiliului local ulterioară datei de 09 decembrie

Comentarii

Anonim a spus…
Bani mai mulţi pentru Bursele Sfântu-Gheorghe
(Monica Vajna, www.covasnamedia.ro Oct 4, 2011)

Bursele Sfântu-Gheorghe reprezintă un proiect al consilierului liberal Mădălin Guruianu, fiind inițiate de către acesta în 2009

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a decis ieri mărirea Bursei Sfântu-Gheorghe de la valoarea de 2.000 de lei pentru fiecare elev la cea de 3.000 de lei. Astfel, autoritățile locale vor acorda anul acesta cinci burse, în valoare de câte 3.000 de lei pentru cinci elevi merituoși ai orașului. Bursele Sfântu-Gheorghe reprezintă un proiect al consilierului liberal Mădălin Guruianu, fiind inițiate de către acesta în 2009.

”Mă bucur că valoarea burselor a ajuns să crească la doi ani de la inițierea lor și sunt încântat de faptul că modificarea a fost votată în unanimitate de către colegii din CL, la propunerea viceprimarului PCM, Balint Jozsef”, a declarat Mădălin Guruianu.

Metodologia de acordare a burselor prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei de liceu, performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri. Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă. Ca și tradiție, Bursele se înmânează în cadru festiv, în ultima ședință a CL din luna decembrie.
Anonim a spus…
Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă cinci burse de excelenţă pentru elevi

Consiliul local Sfântu Gheorghe va acorda în 2011 cinci burse de excelenţă elevilor din ultimul an de liceu, cu rezultate bune la învăţătură. Consiliul local municipal a decis marţi să mărească bugetul alocat burselor la 15.000 de lei, prin urmare fiecare bursier va primi câte 3.000 de lei pe an, cu 1.000 de lei mai mult decât anul trecut.
Departajarea se va face în funcţie de media la învăţătură din ultimii trei ani, la care se adaugă puncte pentru premiile obţinute la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, participarea la diverse proiecte şi acţiuni de voluntariat.

Bursele de excelenţă au fost iniţiate în 2009 la propunerea consilierului local Mădălin Guruianu (PNL), care s-a declarat convins că "această investiţie în excelenţă se va întoarce înzecit, pentru că tinerii bursieri vor deveni cu siguranţă persoane importante pentru societate, indiferent dacă vor reveni sau nu vreodată la Sfântu Gheorghe după terminarea facultăţii".

Candidaturile pentru obţinerea acestor burse pot fi depuse până pe data de 14 noiembrie la Primăria Sfântu Gheorghe. Bursele au suscitat până acum interesul multor elevi, anul trecut concurenţa fiind de cinci pe loc. Printre bursierii anilor anteriori s-a numărat şi Szerzo Peter, absolvent al Colegiului Teoretic "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, care în iulie 2009 a câştigat Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică din Mexic.

AGERPRES, Oana Negrea