Mesaje PNL în campanie - bilingve, pro comunitate şi fără tentă etnică


Agerpres - Covasna: Mesaje PNL în campanie - bilingve, pro comunitate şi fără tentă etnică

Liberalii covăsneni şi-au stabilit principalele coordonate ale mesajelor din cadrul viitoarei campanii electorale pentru alegerile locale - bilingve, pro comunitate şi fără conotaţii etnice.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat miercuri pentru AGERPRES că 'în judeţul Covasna bilingvismul nu este numai necesar, ci şi obligatoriu din respect pentru populaţia maghiară, majoritară în zonă'.

Acesta a mai adăugat că în campanie se va pune accent pe promovarea unor mesaje pozitive şi procomunitate. În acest context, a ţinut să menţioneze că liberalii nu vor face comentarii răutăcioase şi jignitoare la adresa celorlalte partide ori competitori, iar dacă vor avea ceva de spus îşi vor asuma şi susţine deschis punctele de vedere, inclusiv pe internet.
'Ne vom asuma toate comentariile cu nume şi prenume, nu aşa cum fac alţii sub anonimat', a spus Mădălin Guruianu.
Nu în ultimul rând, liderul PNL a menţionat că unul dintre principalele mesaje în campania electorală se va axa pe colaborarea dintre români şi maghiari pentru eliminarea incompetenţei şi criteriului etnic din viaţa publică.

'Cheia de bază este ceea ce noi susţinem de o vreme şi anume o colaborare intensă între români şi maghiari şi darea la o parte, practic, a naţionalităţii. Să nu mai permitem ascunderea incompetenţei în spatele etniei (...) N-o să apărăm un român doar pentru că este român dacă nu este potrivit pentru un anume post şi cerem şi partenerilor noştri maghiari să nu apere un maghiar doar pentru că este maghiar în condiţiile în care este incompetent (...) Acesta va fi unul dintre mesajele în jurul căruia se va construi întreaga campanie', a mai spus Mădălin Guruianu.
În baza unei decizii luate la nivel central de conducerea USL, PNL va face nominalizările pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna şi pentru cea de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, pentru aceste două funcţii fiind vehiculate numele profesorului universitar Cziprian Lorand, respectiv al lui Mădălin Guruianu.

Comentarii