EMIL PANTELIMON, PREŞEDINTE TINERETUL NAŢIONAL LIBERAL COVASNA

– declară la început de mandat Emil Pantelimon, noul preşedinte al TNL Covasna.

Un număr de 170 de delegaţi şi peste 100 de tineri liberali din întreg judeţul Covasna, alături de reprezentanţi din conducerea naţională a organizaţiei, au luat parte, duminică, la Conferinţa Teritorială de alegere a Ti­ne­retului Naţional Liberal (TNL) Covasna, în cadrul căreia a fost ales noul lider, în persoana lui Emil Pantelimon.

Tinerii liberali covăsneni i-au avut alături pe preşedinţii TNL Mureş, Bucureşti şi Iaşi, dar şi pe preşedinţii structurilor de tineret din cadrul PSD, PDL, UDMR şi PCM, precum şi pe Florin Alexe – preşedintele  TNL  România, Răzvan Pop secretarul general TNL, Marius Obreja – preşedintele PNL Covasna, Mădălin Guruianu – preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, şi pe Corina Bote, cea care a ocupat funcţia de preşedinte a TNL Covasna până în prezent.
«Am fost foarte bucuros de faptul că şi într-o duminică seară se pot aduna atât de mulţi tineri şi oameni cu o altfel de viziune, care cred că pot schimba lucrurile în bine, în politica din Sfântu Gheorghe, din  judeţul Covasna,  şi până la urmă din întreaga ţară.  Ieri (duminică- n.red.) am reuşit ca la clădirea acestei “noi temelii” să mai punem o cărămidă», a declarat Mădălin Guruianu, liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Acesta a precizat că  este ferm convins că  alegerea lui Emil Pantelimon, ca lider de filială, va însemna un pas  înainte nu numai pentru liberalii judeţului Covasna, ci mai cu seamă pentru tinerii de azi, care reprezintă «singurul “instru­ment” ce poate contribui la crearea unei comunităţi puternice şi norocoase că este atât de diversă, şi poate strânge laolaltă maghiarii şi românii. (…) Cred şi trebuie ca tinerii de azi, indiferent de opţiunile lor politice, să lupte în acest val de schimbare a mentalităţii,  să se implice şi  să arăte că le  pasă de viaţa politică  din zonă şi din ţară. Vreau să văd că viaţa politică ia o altă turnătură, să văd că speranţa este în mâinile lor».

Emil Pantelimon
Noul preşedinte al TNL Covasna, Emil Pantelimon, a declarat: «Pentru mine, munca începe în acest moment. Mai sunt multe de făcut, dar am încredere în colegii mei şi sunt convins că vom realiza tot ceea ce ne-am propus, pe toată perioada mandatului, care are are la bază trei principii: întărirea structurilor TNL Covasna, bilingvismul şi pozitivismul. Nu cred că putem face un pas înainte, dacă nu aducem în faţă şi nu avem pe ordinea de zi lucruri bune, pozitive. Nu cred că prin evidenţiere negativă  putem  avea vreun câştig. (…) Trebuie să ne bazăm pe idei şi pe proiecte viabile pentru întreaga  comunitate. Nu vrem ca mesajele pe care le lansăm să fie defăimătoare pentru colegii din partid, ci vrem să fie  bazate  pe mesaje pozitive. (…) Vrem ca spiritul pozitiv să fie cel care să îi atragă pe tineri în politică».
Proaspăt alesul lider al tinerilor liberali covăsneni este convins că nici o  acţiune, nici un program politic nu poate avea succes deplin în zonă fără ca să se adreseze românilor şi ma­ghiarilor, în aceeaşi măsură: «Tocmai de aceea avem în Biroul de con­ducere TNL vicepreşedinţi de etnie maghiară. În biroul de la Sfântu Gheorghe, unde se vor organiza alegerile în ianuarie 2012, va exista cel puţin un vicepreşedinte de etnie maghiară” a spus acesta.
În ceea ce priveşte structura noului Birou Permanent Teritorial, echipa condusă de Emil Pantelimon are în componenţă 6 vicepreşedinţi, 9 membri şi 6 membri supleanţi.
Anna-Maria Chiţu

Observatorul de Covasna: Emil Pantelimon a fost ales preşedinte al TNL Covasna
Duminică seară, toată lumea cea vestită a tineretului liberal s-a aflat la Sfântu Gheorghe, unde organizaţia locală şi-a ales membrii noului birou judeţean, compus din 6 vicepreşedinţi, 9 membri, 6 membri supleanţi şi un preşedinte. Singurul candidat la preşedinţia organizaţiei a fost Emil Pantelimon, cel care o înlocuieşte astfel pe Corina Bote, care este membru al Biroului Naţional Permanent.
La eveniment au participat printre alţii, preşedintele TNL naţional, Florin Alexe, secretarul general Răzvan Pop, reprezentanta ţării în organizaţia europeană a tinerilor liberali, Claudia Benchescu, dar şi liderii celorlalte organizaţii de tineret ale partidelor din judeţ (PDL, PSD, PPMT, UDMR).
„Mă voi axa pe trei lucruri esenţiale. Primul pilon este acela de a întări organizaţiile teritoriale ale partidului, cel de-al doilea bilingvismul, pentru că nu îmi doresc niciun program în care să nu ne înţelegem unii pe ceilalţi, iar cel de al treilea pilon este pozitivismul, pentru că datorită atitudinii negative tindem să nu observăm câte lucruri minunate se întâmplă în jurul nostru” – a declarat noul preşedinte, Emil Pantelimon.
În opinia preşedintelui PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iniţiativa de a-i invita pe tineri în viaţa politică este o cărămidă a drumului ce duce către o schimbare a mentalităţii. De asemenea, el este de părere că alegerea lui Emil Pantelimon în fruntea tineretului liberal din Covasna este un pas important în formarea noii clase politice.

Hírmondó: Elnököt választottak

2011. november 22. kedd, 00:00

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kovászna megyei ifjúsági szervezete vasárnap elnököt választott. A tisztséget Emil Pantelimon tölti be, aki a maga 22 évével az ország legfiatalabb liberális ifjúsági vezetője. Pantelimon elmondta, elnöksége három pillérre épül, az első, hogy a területi szervezetek megerősödjenek, a második a kétnyelvűség, a harmadik pedig a pozitív hozzáállás. A választásokon egyébként jelen voltak a helyi RMDSZ, illetve EMNT ifjúsági képviselői is.


Comentarii