Mesagerul de Covasna

La Ex Libris, mai aproape de cultură

Adaugat: noiembrie - 16 - 2011
La începutul săptămânii, Librăria Ex Libris din Sfântu Gheorghe a fost gazda unei duble relansări pentru cititorii în limba română: relansarea programului Lunea Cărţilor”şi relansarea volumului de eseuri „Picătura din cer”, al lui Mădălin Guruianu.
Prin relansarea volumului său „Picătura din cer”, Mădălin Guruianu a dat startul lansărilor la Librăria Ex Libris. În fiecare luni, iubitorii lecturii vor fi aşteptaţi la librărie unde va avea loc un club de carte. Astfel, preţ de câteva minute, covăsnenii vor avea ocazia să asiste la scurte prezentări de carte, în cadrul cărora, vor fi prezenţi atât scriitori locali, cât şi scriitori naţionali:


Mădălin Guruianu
“Cel mai important e că se lansează o idee, o idee care sper să continue (…) Avem autori locali pe care e păcat să nu îi punem în valoare. Bineînţeles, vom invita şi autori de la Braşov şi de la Bucureşti. Sper ca până la urmă librăria să devină un loc de întâlnire, iar «Lunea Cărţilor» să devină un fel de obicei”.
În ceea ce priveşte relansarea cărţii, acesta ne-a spus că a fost impresionat de faptul că a avut alături atât de mulţi prieteni: “În primul rând sunt impresionat că am avut alături de mine mulţi prieteni, şi în aş doilea rând sunt foarte foarte încântat că unele dintre visurile care nu s-au împlinit anul trecut, iată, acum a prins contur: avem o librărie cu cărţi în limba română şi în limba maghiară, un loc de întâlnire a celor două comunităţi şi un loc care sper să crească în timp, pentru că el poartă cu adevărat seminţele a ceea ce ar trebui să devină cu adevărat o comunitate locală”,  a încheiat Mădălin Guruianu.
Ana Alina Costache

Comentarii