SHORTCUT student contest

Mesagerul De Covasna: Provocare inedită: SHORTCUT – student contest

Aa Alina Costache, noiembrie - 17 - 2011

În perioada 2-4 decembrie, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe, Asociaţia Culturală şi de Tineret Regös şi Asociaţia de Tineret Ecou, organizează proiectul SHORTCUT – student contest.


 
Proiectul se adresează studenţilor din Sfântu Gheorghe plecaţi la studii în diversele centre universitare din ţară, acesta desfăşurându-se  sub forma unui concurs care promovează interacţiunea. Aşadar, se vor organiza echipe formate din 5 studenţi, dintre care maximum 2 trebuie să fie născuţi în Sfântu Gheorghe. Aceştia vor aduce cu ei, pe perioada 2-4 decembrie, încă 3 studenţi din centrul universitar în care învaţă.
Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este crearea unei platforme de întâlnire pentru studenţi români şi maghiari, cu ajutorul unei întreceri în cadrul căreia  îşi pot demonstra abilităţile privind rezolvarea problemelor, dar totodată  îşi pot testa curajul, stăruinţa şi caracterul într-o mică comunitate, echipa.
„Concursul este conceput pentru a cunoaşte cumva oraşul, pentru a încerca să interacţioneze cu destul de multe  activităţi interesante pe care le propune Sfântu  Gheorghe. Tinerii studenţi vor interacţiona cu teatrele, cu biblioteca, cu ansamblurile de dans, cu sportul etc. Programul este gândit pentru a fi interactiv. Bineînţeles, vor avea parte de provocări, vor trage la sorţi la care dintre instituţii se duc. Ideea e să interacţioneze cât mai mult cu oraşul Sfântu Gheorghe, aşa cum este el în ansamblul format dintr-o comunitate de maghiari şi români deopotrivă”, ne-a explicat Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local, şi totodată, unul dintre organizatori.
Concursul este conceput pentru 16 echipe. Potrivit organizatorilor, 4 echipe trebuie să fie formate din studenţi care învaţă la universităţile din Cluj-Napoca, alte 4 echipe din studenţi care învaţă la universităţile din Braşov, 3 echipe formate din studenţi care învaţă la universităţile din Bucureşti, 3 echipe formate din studenţi care învaţă la universităţile din Târgu Mureş, o echipă formată din studenţi care învaţă la universităţile din Timişoara sau Odorheiu Secuiesc sau Gheorgheni, şi o echipă formată din studenţi care învaţă la universităţile din Miercurea Ciuc.
Găzduirea studenţilor musafiri este responsabilitatea celor doi participanţi originari din Sfântu Gheorghe. Pe durata concursului, organizatorii asigură o masă caldă pe zi, iar la sfârşit promit multe premii. În plus, în ultima zi aceştia le-au pregătit tinerilor studenţi o mulţime de activităţi relaxante, în mai multe puncte din oraş considerate puncte de atracţie (Piscina oraşului,  Bowling Center etc).
Doritorii se pot înscrie la  concurs până în data de 21 noiembrie, trimiţând un e-mail la adresele regosegyesulet@gmail.com sau guruianu@gmail.com: “Nu există taxe de înscriere,  dar organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege concurenţii pe baza CV-urilor şi a unor scrisori de intenţie pe care aceştia le vor înainta către organizatori, pentru că evident, ne dorim oameni care sunt din Sfântu Gheorghe, cel puţin doi dintre ei, dar care au ceva de oferit acestui oraş. În acelaşi timp, şi oraşul vrea să-i  premieze cumva cu această ocazie oferindu-le trei zile, după părerea noastră, pline de distracţie şi de interacţiune cu mai multe lucruri cu care ne mândrim în acest oraş”, a încheiat Mădălin Guruianu.Observatorul de Covasna: Proiect Shortcut la Sfântu Gheorghe


Centrul de Cultură al judeţului Covasna, Asociaţia Regős şi Asociaţia de Tineret Ecou organizează în perioada 2-4 decembrie un concurs interactiv destinat studenţilor. Sunt aşteptate echipe formate din cinci persoane, dintre care două să fie din Sfântu Gheorghe, iar restul din marile centre universitare din ţară. După ce echipele sunt formate, acestea se vor întrece într-un concurs interactiv de cunoaştere a oraşului. Echipele vor merge la instituţiile din oraş, unde vor purta discuţii cu angajaţii, acesta fiind drumul prin care vor cunoaşte oraşul. În ultima zi de concurs, studenţii vor fi răsfăţaţi cu program la piscină, bowling sau saună. Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Consiliul Local, Mădălin Guruianu, este de părere că după această experienţă toţi participanţii se vor îndrăgosti de oraşul Sfântu Gheorghe. Nu se percepe taxă de participare, iar organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege membrii echipelor pe baza unui CV şi o scrisoare de intenţie care trebuie trimise pe una dintre următoarele adrese de e-mail: guruianu@gmail.com sau regoselet@gmail.com.
 

Radio Mureş: Centrul de Cultură al judeţului Covasna, în parteneriat cu două organizaţii nonguvernamentale din Sfântu Gheorghe, a lansat astăzi proiectul „Shortcut”.
  • Mara Deleanu, Covasna, 16 noiembrie 2011
Acesta îşi propune să valorifice multiculturalitatea specifică zonei, dar şi să promoveze potenţialul acesteia prin intermediul unor tineri studenţi înscrişi la mai multe centre universitare din ţară.
Proiectul se va derula sub forma unui concurs la care se pot înscrie 16 echipe formate din câte cinci studenţi, dintre care doi trebuie să fie obligatoriu originari din municipiul Sfântu Gheorghe.
Participanţii vor fi supuşi unor teste prin care îşi vor putea demonstra abilităţile, deprinderile şi caracterul, dar în acelaşi timp vor avea ocazia de a cunoaşte mai îndeaproape municipiul Sfântu Gheorghe şi obiceiurile comunităţii locale.
Organizatorii au impus obligativitatea ca patru echipe să provină de la universităţile din Cluj Napoca, patru din Braşov, câte trei din Bucureşti şi Târgu Mureş, una din Miercurea Ciuc şi  una din Timişoara, Odorheiul Secuiesc sau Gheorgheni.
Mădălin Guruianu, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că acest proiect are o miză foarte importantă, deoarece tinerii studenţi ar putea deveni pe viitor „vectori de imagine" ai municipiului Sfântu Gheorghe.
Competitia va avea loc  în perioada 2-4 decembrie, dar termenul limită de înscriere este 21 noiembrie.

Comentarii