azi în Observatorul de Covasna...

Mădălin Guruianu – supărat pe colegii consilieri locali

Motivul: Comisia de Cultură a dat aviz nefavorabil unui proiect de hotărâre ce viza finanţarea evenimentelor culturale organizate de către români şi maghiari, împreună.
Consilierul local Mădălin Guruianu spune că şedinţa Consiliului Local Sfântu-Gheorghe de azi se anunţă a fi una lungă. Asta pentru că el s-a arătat foarte supărat din cauza faptului că membrii Comisiei de Cultură din cadrul CL au dat aviz nefavorabil unui proiect de hotărâre ce viza finanţarea evenimentelor culturale organizate de către români şi maghiari, împreună.
„Finanţarea nerambursabilă a proiectelor şi acţiunilor culturale a fost discutată pe larg în ultimul an, iar eu am propus introducerea unui capitol pentru proiecte multiculturale. Surpriza neplăcută este că, după atâtea luni de discuţii, la ultima şedinţă a Comisiei de Cultură, în afară de iniţiatoarea hotărârii, doamna Sztakics Eva, nimeni nu a votat „pentru”. Doi colegi s-au abţinut, iar doi au votat împotrivă, transmiţând faptul că grupul PCM va fi împotriva ideii de finanţare a proiectului de multiculturalitate, iar doamna Rodica Pârvan îşi susţine punctul de vedere de a fi împotriva acestei hotărâri” – a declarat Mădălin Guruianu.
El spune că nu este atât de idealist, precum ar crede mulţi, conştientizează faptul că mai este mult de lucru pentru ca românii şi maghiarii să depăşească obstacolele impuse de mentalitatea unora, dar în opinia lui, proiectele comune ale românilor şi maghiarilor ar putea fi un pas important în acest sens.
„Ca şi două şine de cale ferată, ne vom finanţa proiectele separat şi de acum încolo, vor fi bani pentru Crăciunul la români şi Crăciunul la maghiari, fără să avem nici cea mai mică posibilitate de a-i încuraja pe cei care se străduiesc de câţiva ani să facă lucruri împreună. Am simţit că ne întoarcem cu mulţi ani înapoi, iar faptul că ne întoarcem oarecum în trecutul medieval, în care fiecare castă îşi vedea de treaba ei, şi nici măcar nu se intersectau, dar eu nu pot să accept aşa ceva, şi mă voi bate până la capăt pentru această idee” – a spus Guruianu.

Comentarii