26 februarie 2011

UDMR şi "voturile de aur"...

 

Antonescu, la Congresul UDMR: Mă rog sincer şi intens să vă dea Dumnezeu gândul cel bun(MEDIAFAX)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, sâmbătă, reprezentanţilor UDMR, la Congresul de la Oradea, că se roagă "sincer şi intens" ca Dumnezeu să le dea gândul cel bun, subliniind că decizia pentru schimbarea situaţiei actuale le aparţine, însă "timpul" acesteia interesează pe toată lumea.
"Putem, mai târziu, mai greu şi poate insuficient de temeinic să schimbăm această situaţie în 2012. Decizia este a dumneavoastră şi o veţi lua numai dumneavoastră. Timpul ei ne interesează pe toţi, e dictat de realitate", a spus Antonescu.
El a subliniat că, oricare va fi această decizie, urează succes liderilor care vor fi aleşi.
Totodată, în intervenţia sa, Crin Antonescu i-a mulţumit lui Marko Bela, în numele PNL, "pentru ce a făcut în România şi pentru România".

VICEPREŞEDINTA PNL SFÂNTU GHEORGHE, MEDICUL DE FAMILIE ANCA PĂDEANU, UN ALT NUME DIN PROIECTUL ACCES LIBERAL...

23 februarie 2011

LIBERALISM PENTRU ROMÂNI ŞI MAGHIARI, FĂRĂ ULTRANAŢIONALIŞTI!

PNL Sf\ntu Gheorghe: Pactul PSD-PRM, un mesaj prost pentru electoratul liberal(Agerpres)

 Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că protocolul de colaborare, semnat de organizaţiile judeţene Ilfov ale PSD şi PRM, reprezintă un 'mesaj prost' pentru electoratul liberal din judeţul Covasna, care nu agreează naţionalismul extremist.

Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţia din care face parte nu a colaborat şi nu va putea colabora niciodată cu o formaţiune naţionalistă dură, menţionând că unul dintre obiectivele liberalilor este găsirea de parteneri reali din rândul comunităţii maghiare, în special pe 'palierul de centru-dreapta'.

'Victor Ponta a spus că e ultima dată când se încheie un astfel de protocol şi salut declaraţia acestuia (...) Pactul de la Ilfov este un mesaj prost pentru electoratul nostru din judeţul Covasna', a declarat Mădălin Guruianu.

Liderii PNL Covasna au menţionat în repetate rânduri că au uşile deschise pentru toţi covăsnenii care împărtăşesc valorile liberale, indiferent de etnia acestora, şi s-au implicat în numeroase acţiuni politice şi civile ce au avut ca scop apropierea dintre comunitatea românească şi cea maghiară. De asemenea, în ultimii ani toate mesajele lor electorale au fost adresate bilingv, în română şi maghiară.

Organizaţiile PSD şi PRM din Ilfov au semnat recent un protocol de colaborare la nivel judeţean, valabil până în 2019, care implică obiective economice, sociale, dar şi politice, unul dintre acestea fiind îndepărtarea din structurile locale a PDL.La scurt timp, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va mai încheia niciun alt protocol de acest gen cu formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor, punând astfel punct afirmaţiilor contrare ale unor lideri ai PRM.

UDMR la un punct de cotitură...

Guruianu (PNL): După Congres politica UDMR se va schimba, Uniunea fiind la un punct de cotitură (MEDIAFAX)

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că după Congres politica UDMR se va schimba, deoarece formaţiunea va trebui să ţină cont de faptul că la alegerile locale din 2012 va avea doi contracandidaţi - PCM şi Partidul Popular Maghiar din Ardeal (PPMA).
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, în momentul de faţă UDMR este într-un punct de cotitură, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, Guruianu este de părere că, oricare dintre cei trei candidaţi la preşedinţia Uniunii ar câştiga, politica UDMR se va schimba.
"Cred că în momentul de faţă oricare dintre cei trei candidaţi la preşedinţia Uniunii ar cîştiga, politica UDMR trebuie şi sunt convins că o să se schimbe. Se va schimba în primul rând pentru că UDMR nu este un partid care să stea doar la guvernare fără să se gândească la ce se va întâmpla la anul, la alegerile locale", a afirmat liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Potrivit acestuia, spre deosebire de anii trecuţi, la alegerile locale din 2012 UDMR se poate aştepta la doi contracandidaţi în ceea ce priveşte electoratul maghiar.
"Este în primul rând PCM, care a arătat la ultimele alegeri că se pot lua voturi de la UDMR pe fondul unei nemulţumiri faţă de politicile greşit duse de Uniune, dar mai ales de noul partid pe care Tokes Laszlo anunţă că vrea să îl înregistreze, Partidul Popular (Maghiar din Ardeal - n.r.)", a subliniat Guruianu.
În opinia sursei citate, UDMR este într-o situaţie "delicată", cum n-a fost în ultimii 20 de ani, aşa că oricine va fi noul preşedinte acesta va trebui să schimbe ceva în politica Uniunii la nivel central şi local.
"Cred că UDMR va cântări mult şi bine, dar nu pentru mult timp, dacă va mai putea sta asociată cu PDL, pentru a-şi asuma după aceea, probabil, ori o neintrare în Parlament, ori o intrare la limită, dar în niciun caz a nu mai accede în următorii ani la guvernare", a conchis preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.
Congresul UDMR se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.