Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu a dat dovadă de "impoliteţe şi impertinenţă totală", "alungându-l" de la Ministerul Sănătăţii pe Raed Arafat, scrie MEDIAFAX.
"Decizia lui Traian Băsescu de a-l alunga pe Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii, prin acea intervenţie total deplasată de la televiziune, face parte din şirul marilor erori pe care actualul preşedinte le-a făcut. Să acuzi un om care este atât de departe de politicianism şi care a realizat atât de multe lucruri pentru ţara asta şi pentru noi toţi că nu înţelege cum este cu reforma, să îl acuzi pe cel care a reformat din temelii sistemul sanitar, mi se pare nu numai o gravă eroare, ci de-a dreptul o impoliteţe şi o impertinenţă totală pe care şi-a permis-o preşedintele", a spus Guruianu.
Liderul PNL Sfântu Gheorghe a adăugat că, deşi regretă plecarea lui Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii, se bucură pentru că acesta a demonstrat din nou că este "un om cu coloană vertebrală".
"Arafat este un om cu o mare valoare profesională şi nu merita palma pe care a primit-o", a conchis Mădălin Guruianu.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.