IEŞIM LA MITING SAU ARE DREPTATE BĂSESCU, "NE AFLĂM ACOLO UNDE TREBUIE"?


MEDIAFAX - Lider PNL:Declaraţia prefectului de Covasna despre manifestaţii - o provocare şi o eroare strategică

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră "o provocare" şi chiar "o eroare strategică" declaraţia prefectului de Covasna, Gyorgy Ervin, care anunţa că va solicita Jandarmeriei să intervină pentru a împrăştia participanţii la eventuale proteste dacă aceştia nu vor avea autorizaţie.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, afirmaţia prefectului de Covasna, Gyorgy Ervin, care anunţase că nu mai admite organizarea unor manifestaţii neautorizate în spaţii publice şi că va solicita Jandarmeriei să intervină pentru a împrăştia manifestanţii dacă aceştia nu vor avea autorizaţie pentru miting, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"În primul rând, i-aş cere domnului prefect să nu mai impacienteze şi chiar să sperie lumea, spunând că va interveni cu jandarmii ca să împrăştie manifestanţii. Vestea proastă pe care o am pentru domnul prefect este că aseară (marţi - n.r.) erau 15 persoane acolo, care nu au fost împrăştiate şi nici măcar deranjate de nimeni, nu era niciun jandarm în faţa Prefecturii", a afirmat Guruianu.
Liderul PNL Sfântu Gheorghe a cerut prefectului Gyorgy să nu încerce să învrăjbească sau să îi facă pe oameni să se teamă, pentru că nu au de ce.
"Dacă în momentul de faţă majoritatea oamenilor ies în stradă, la mitinguri sau demonstraţii neautorizate, niciun om din această ţară nu cred că îşi va permite să intre cu jandarmii, decât dacă vrea să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti. (...) Să ai atât de puţini participanţi, să nu ai niciun fel de problemă, fiind doar mesaje paşnice, şi tu să spui că vei interveni cu forţele ca să împrăştii manifestanţii - o consider cel puţin o provocare, dacă nu o eroare strategică, pe care a făcut-o domnul prefect. Nu mi se pare în regulă, este un mesaj profund antidemocratic", a spus Guruianu.
Totodată, liderul PNL Sfântu Gheorghe l-a criticat pe prefectul de Covasna pentru că nu a rostit niciun mesaj la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române.
"L-aş întreba, dacă tot e vorba să respectăm legalitatea, cum poţi să fii într-un loc, ca reprezentantul adevărat al Guvernului României, şi să nu ai niciun mesaj pentru manifestanţi?", a spus Mădălin Guruianu.
Pe de altă parte, Guruianu a declarat că marţi seară, în cadrul şedinţei Biroului Municipal al PNL, s-a luat hotărârea ca organizaţia să ceară autorizaţie de la Primăria Sfântu Gheorghe pentru pichetarea, în 27, 30 şi 31 ianuarie, între orele 15.00 şi 19.00, a sediilor PDL, UDMR şi a Prefecturii Covasna.
Guruianu a explicat că, în cursul zilei de miercuri, au depus la Primărie cererea pentru obţinerea autorizaţiei.
"Nu am făcut acest lucru pentru că am vrea pur şi simplu să ieşim, să umplem strada, să atragem atenţia că liberalii vor să iasă neapărat în stradă, cu orice preţ. Nu, ci pur şi simplu am vrut ca oamenii să se simtă în perfectă siguranţă. Am vrea ca mesajul să fie: noi am cerut autorizaţie pentru trei zile şi suntem convinşi că şi dumneavoastră puteţi face acest lucru pentru următoarele trei zile, şi pentru următoarele trei zile, cât timp există doleanţa aceasta", a conchis liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, anunţa, luni, că nu mai admite organizarea unor manifestaţii neautorizate în spaţii publice şi că va solicita Jandarmeriei să intervină pentru a împrăştia manifestanţii dacă aceştia nu vor avea autorizaţie pentru miting.

Agerpres - Covasna: PNL a cerut autorizaţie pentru a protesta în faţa sediilor PDL, UDMR şi Prefecturii

PNL Sfântu Gheorghe a cerut autorizaţie pentru a protesta în faţa sediilor PDL, UDMR şi Prefecturii din Sfântu Gheorghe.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat Primăriei autorizaţie pentru trei zile de manifestaţii.
'Am solicitat autorizaţie nu pentru că vrem să umplem strada cu protestatari, (...) ci pentru că vrem ca oamenii să se simtă în perfectă siguranţă (...) Noi am cerut autorizaţie pentru a picheta sediile PDL, UDMR şi Prefecturii din Sfântu Gheorghe trei zile, vineri, luni şi marţi, între orele 15-19', a declarat Mădălin Guruianu.
Acesta a mai adăugat că în cursul serii de miercuri, ca şi în cele anterioare, se va afla în grupul de protestatari din faţa Prefecturii Covasna, care cer demisia guvernanţilor şi alegeri anticipate.
Decizia PNL Covasna de a solicita autorizaţie pentru proteste a venit la câteva zile după ce prefectul judeţului, Gyorgy Ervin a anunţat oficial că va interzice mitingurile neautorizate, avertizând că va solicita intervenţia forţelor de ordine.
'Nu vreau să fiu înţeles greşit, nu voi împiedica oamenii să protesteze, dar trebuie să aibă autorizaţie (...) Numai unul dintre cele patru mitinguri de protest ce au avut loc săptămâna trecută în faţa Prefecturii Covasna a fost autorizat. Sper să nu se mai întâmple, altfel va trebui să intervenim cu forţele noastre, cu jandarmii (...) ca să împrăştiem manifestanţii (...) Legea e clară şi nu vrem să creăm un precedent, să se spună că în unele cazuri am intervenit şi în altele nu (...) Oamenii trebuie să înţeleagă că pot să protesteze, dar să ceară autorizaţie', a spus Gyorgy Ervin.
Manifestaţiile de protest împotriva Guvernului şi a şefului statului au început joia trecută în judeţul Covasna. Primul miting a fost organizat prin intermediul unei reţele de socializare, iar la acesta au participat circa 300 de persoane. În următoarele zile numărul participanţilor a scăzut, ajungând marţi seară la 15 persoane.

Comentarii