MEDIAFAX - O delegaţie de 30 de membri ai PNL Covasna va merge la mitingul USL din Capitală

O delegaţie de 30 de membri ai PNL Covasna va merge la mitingul care va fi organizat, joi, în Bucureşti, de USL, alţi aproximativ 200 de liberali urmând să participe, alături de reprezentanţi din judeţ ai PSD, la o acţiune de protest care va avea loc la Sfântu Gheorghe.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 30 de membri ai formaţiunii din judeţ se vor deplasa, joi, la Bucureşti, pentru a participa la acţiunea de protest.
"Vom merge şi din Covasna la mitingul de la Bucureşti, fiind o manifestare a PNL, dar vom participa şi la cel din Sfântu Gheorghe", a spus el. Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe a subliniat că, având în vedere că în municipiu a apărut o mişcare care cheamă lumea la protest, el va fi prezent, joi după-masă, la manifestarea care se va organiza în faţa Prefecturii Covasna. Guruianu a estimat că aproximativ 200 de membri ai PNL vor participa la mitingul care va avea loc în faţa Prefecturii Covasna. "Mă voi alătura joi, la ora 17.00, cetăţenilor maghiari şi români deopotrivă care vor să fie critici la adresa guvernării, în faţa Prefecturii Covasna. În momentul de faţă mobilizăm membrii PNL Sfântu Gheorghe şi încercăm să adunăm cât mai mulţi oameni, membri sau non-membri. Ne-a plăcut foarte mult iniţiativa oamenilor şi vom răspunde pozitiv la chemare", a explicat liderul PNL Sfântu Gheorghe.
De asemenea, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat că membrii PSD din judeţ nu se vor deplasa la Bucureşti, în schimb vor fi prezenţi la manifestarea de protest care va avea loc la Sfântu Gheorghe.
"Observăm că s-a anunţat şi în Sfântu Gheorghe un miting şi noi (conducerea PSD Covasna - n.r.) îi încurajăm pe toţi să iasă la această manifestare. Nu ne implicăm politic ca organizatori, sub nicio formă, dar îndemnăm membrii PSD, ca cetăţeni, să iasă şi să îşi spună păsurile în stradă", a spus Grama.
Covăsnenii sunt îndemnaţi, printr-un mesaj trimis pe o reţea de socializare, să protesteze faţă de Guvern, joi, în faţa Prefecturii Covasna. Acţiunea intitulată "Fütyöljük ki őket! Hai să-i fluierăm" ar urma să se desfăşoare, între orele 17.00 şi 19.00.
Pe de altă parte, potrivit preşedintelui PNL Harghita, Stelu Platon, liderii locali ai USL nu vor trimite reprezentanţi la acţiunea de protest de la Bucureşti, întrucât vor organiza, joi, un miting în faţa Prefecturii din Miercurea Ciuc, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 200 de persoane.
Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitală, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei, organizatorii anunţând 10.000 de participanţi.

Comentarii