TACTICA UDMR SI MESAJELE DUBLE PENTRU ALEGATORI

MEDIAFAX - Lider PNL: UDMR transmite un mesaj dublu alegătorilor şi ar putea avea surprize la alegeri

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, spune că UDMR transmite alegătorilor un mesaj dublu despre alegerile anticipate, respectiv că le-ar vrea, dar că e bine să rămână la guvernare, astfel că ar putea avea surprize la scrutin, mai ales din partea electoratului pe care îl consideră stabil.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că UDMR transmite un mesaj dublu cu privire la alegerile anticipate, respectiv că ar dori declanşarea acestora, însă este mai bine să rămână la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"În momentul de faţă, cred că cel mai interesant mesaj pe care vrea să îl transmită UDMR votanţilor maghiari este că le reprezintă interesele şi că ar vrea să plece de la guvernare, dar e călduţ, e bine şi că poate aduce maghiarilor beneficii de la Bucureşti. Cred că este o tactică pe care dânşii o consideră câştigătoare, eu sunt însă foarte curios cât timp va mai avea populaţia răbdare pentru astfel de mesaje", a spus liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Astfel, acesta consideră că UDMR transmite, de fapt, un mesaj dublu, respectiv lideri importanţi spun că Uniunea ar trebui să plece, iar alţii că ar trebui să rămână.
"Cred că domnul Kelemen ar trebui să reacţioneze puţin mai raţional, raportându-se la anul electoral, pentru că s-ar putea să aibă surprize mari în Transilvania, mai ales în rândul electoratului pe care îl consideră atât de stabil", a spus preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.
Duminică, vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, a declarat, pentru MEDIAFAX, că UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai "linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu opoziţia.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, însă, marţi, după şedinţa Prezidiului Uniunii, că formaţiunea sa nu exclude varianta alegerilor anticipate, dar nu consideră că în acest moment ar trebui ca UDMR să fie cea care iniţiază un astfel de demers.
Kelemen a precizat că UDMR nu doreşte alegeri anticipate, explicând că acestea ar însemna dizolvarea Parlamentului, care poate fi făcută doar de preşedintele ţării.
Kelemen Hunor a mai spus că un astfel de demers ar presupune o înţelegere între toate partidele şi şeful statului şi că oricum o astfel de discuţie ar putea avea loc după ce se va publica motivarea Curţii Constituţionale la decizia privind legea comasării alegerilor.

Comentarii