în presa locală...


MESAGERUL DE COVASNA: Consilierul Mădălin Guruianu, la „raport”

ADAUGAT: MARTIE - 21 - 2012

Ieri, liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a prezentat public raportul de consilier local, la aproape patru ani de mandat.

Acesta a prezentat obiectivele realizate şi cele în curs de realizare. Cu această ocazie, Mădălin Guruianu a făcut şi un apel către tinerii care l-au ajutat în campania din 2008, prin care le-a cerut să fie, pe mai departe, alături de el, şi, tototadă, să  nu uite că, din calitatea sa de consilier local, a încercat să-şi îndeplinescă promisiunile pe care şi  le-a luat în faţa lor, cât a putut de bine. „Cu acest prilej, trebuie să le spun tinerilor  că nu trebuie să intre în PNL, ca să-l susţină pe Mădălin Guruianu”.

4 hotărâri, zeci de iniţiative

Printre cele mai importante realizări se numără cele 4 hotărâri majore de schimbare a situaţiei, pe care acesta le-a promovat în Consiliul Local: „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”, „Bursele Sfântu Gheorghe”, Bursele Sportive Sfântu Gheorghe”, iar a patra după foarte multe discuţii şi dezbateri – „finanţare separată pentru proiectele multiculturale”. Pe lângă acestea, consilierul a mai avut  zeci de iniţiative.
„Am participat la şedinţe cu reprezentanţii Primăriei şi cu ceilalţi preşedinţi de Comisii pentru stabilirea unor strategii de promovare a zonei, dar şi de atragere a tinerilor care nu-şi mai doresc să se întoarcă în zonă, oferindu-le acestora perspective noi şi speranţe prin construirea de locuinţe, dar şi prin punerea bazelor pentru dezvoltarea unui oraş mai curat, mai civilizat, mai  ofertant pentru investitori. În acest sens au fost aprobate mai multe hotărâri de Consiliu Local pentru protecţia mediului, pentru protecţia animalelor, pentru refacerea clădirilor, pentru amenajarea pistelor de biciclişti şi a spaţiilor de joacă, sau a parcurilor, plus cele din programul “Hai acasă!”, sau cele prin care s-a încercat atragerea de investitori, dar mai ales cele de „schimbare la faţă a oraşului” – Parcul Central, Piaţa Mihai Viteazul, clădirea Poştei Vechi, zona Gării, zona Ciucului, drumurile, trotuarele şi locurile de parcare din oraş  etc.”, arată Mădălin Guruianu în raportul său.
La capitolul „proiecte în lucru”, se regăsesc: „mărirea bugetului oraşului prin emiterea unor obligaţiuni municipale cu maturitate pe termen lung şi mediu”, „înfiinţarea unui Comitet Consultativ al Tinerilor, care să dea avize pentru toate hotărârile Consiliului Local, luând în considerare impactul unei decizii asupra zonei pe termen lung”; „promovarea unui sistem de premii pentru angajatorii de tineri” şi „introducerea unui card „I love Saint George”, care să acorde facilităţi la transport, cazare, intrare la spectacole, muzee, biblioteci”.
Cei interesaţi pot vedea raportul de activitate complet pe blogul său:http://guruianu.blogspot.com/.
Ana Alina Costache
OBSERVATORUL DE COVASNA: Consilierul local Mădălin Guruianu a prezentat ieri un raport de activitate după 4 ani de mandat

Printre cele mai importante realizări ale consilierului Mădălin Guruianu se numără introducerea Burselor Sfântu-Gheorghe.
Consilierul local Mădălin Guruianu și-a prezentat ieri raportul de activitate pentru cei patru ani pe care-i va încheia în curând în cadrul Consiliului Local Sfântu-Gheorghe, iar potrivit acestuia majoritatea punctelor subliniate ca importante de atins în 2008 și-au găsit materializarea în activitatea din ultimii ani.
Mădălin Guruianu a anunțat ieri că unele dintre punctele de campanie prezentate în 2008  sub denumirea „Parteneriat pentru Comunitate” se vor regăsi printre cele pentru un viitor mandat la Sfântu-Gheorghe, însă alături de acestea vor fi identificate și altele noi, existând totodată diferența candidaturii. Dacă în 2008 Guruianu candida ca independent, în iunie 2012 candidatura sa va fi sub sigla Partidului Național Liberal (PNL), urmând să fie sprijinită în cadrul Uniunii Social-Liberale (USL). Astfel, linia adoptată în campania pentru un nou mandat va fi cea pentru deschidere – economică şi la nivel de concepții, pentru comunicare – între generații și etinii, pentru un aer proaspăt – prin implicarea tinerilor la nivelul decizional, transparență, investiții în cultură și sport și pentru resursele umane și financiare. În aceeași idee, Guruianu a subliniat că tinerii rămân o prioritate, astfel că pentru aceștia trebuie continuate programele prin care să fie atrași de Sfântu-Gheorghe.
Printre cele mai importante realizări ale consilierului Mădălin Guruianu se numără introducerea Burselor Sfântu-Gheorghe prin care CL premiază anual mai mulți tineri merituoși din clasele terminale de liceu, dar și promovarea a numeroase programe culturale și sportive, inclusiv implicarea cetățenilor în administrația locală prin ascultarea și folosirea sugestiilor venite din partea acestora.
În ceea ce privește campania pentru alegerile din iunie, Mădălin Guruianu a declarat că este încă prea devreme pentru dezvăluirea acesteia, însă ideea generală se va asemăna cu sloganul campaniei din 2008, care milita pentru redescoperirea normalității.
Liderul PNL Sfântu-Gheorghe a ținut totodată să facă și distincția între raportul de activitate și ideile pe care le va promova în campania care se apropie, arătând că în calitate de candidat PNL va avea un alt slogan, un alt program și o altă prezentare față de cele pe care le-a avut ca independent.
În cadrul prezentării raportului, lui Mădălin Guruianu i-a fost solicitată și o lămurire în ceea ce privește veniturile sale, deoarece din declarația sa de avere reiese că acestea sunt de aproximativ 500 de lei lunar – valoarea indemnizației de consilier. În acest sens, Mădălin Guruianu a arătat că 300 de lei din indemnizație i-a donat, așa cum a promis, către un sportiv din Sfântu-Gheorghe, rămânând să se descurce din restul de 200 de lei și alte surse provenite dintr-un împrumut contractat cu ani în urmă.
„Nu văd de ce consilierul Mădălin Guruianu nu s-ar putea descurca din bani puțini, dacă majoritatea românilor pot face acest lucru”, a explicat Guruianu.
(Preluat de pe monicavajna.wordpress.com)

  • RADIO MUREŞ: Mădălin Guruianu, candidat la Primăria Sfântu Gheorghe.

  • COVASNA
  • |
  • 20 martie 2012
 Mădălin Guruianu, candidat la Primăria Sfântu Gheorghe.
Socializare
0
Taguri
alegeri locale
Consilierul local  şi-a anunţat astăzi candidatura. El va candida sub sigla PNL, cu susţinerea PSD.
Mădălin Guruianu a făcut marţi un bilanţ al activităţii sale de consilier local, amintind, printre altele, patru dintre cele mai importante proiecte pe care le-a iniţiat. Este vorba despre „Sfântu Gheorghe sprijină sportul", „Bursele de excelenta Sfântu Gheorghe", Bursele Sportive Sfântu Gheorghe", precum  şi despre crearea unei linii separate de finanţare pentru  proiectele multiculturale. 
Guruianu a arătat că a intrat în politică pentru a construi în beneficiul comunităţii şi s-a orientat mereu spre viitor, militând pentru o stare de normalitate şi bună convieţuire interetnică.
Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat până acum intenţia de a candida actualul primar Antal Arpad, pe listele UDMR, şi liderul PDL Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ.
Mara Deleanu 

Comentarii