... seara pe fluxurile agenţiilor de presă


Agerpres - Covasna: Liberalul Madalin Guruianu si-a anunţat oficial candidatura pentru Primăria Sfântu Gheorghe


Liberalul Mădălin Guruianu şi-a anunţat oficial, marţi, candidatura pentru Primăria Sfântu Gheorghe, nu înainte de a face bilanţul celor patru ani în care a activat în Consiliul local municipal.

Acesta s-a prezentat în faţa presei cu o programul său electoral din 2008, pe care a bifat realizările, arătând că peste 80% din ceea ce şi-a propus în urmă cu patru ani a dus la bun sfârşit.

Printre altele, a nominalizat patru dintre cele mai importante proiecte pe care le-a iniţiat în calitate de consilier local - 'Sfântu Gheorghe sprijină sportul', 'Bursele de excelenţă Sfântu Gheorghe' destinate celor mai merituoşi elevi, 'Bursele Sportive Sfântu Gheorghe' pentru cei mai buni sportivi şi antrenori, precum şi o linie de finanţare separată din bugetul local pentru proiectele multiculturale, menite să încurajeze colaborarea interetnică.

Acesta a amintit că, lunar, din indemnizaţia de consilier local a donat sub formă de bursă aproximativ 300 de lei în beneficiul unor tineri sportivi de perspectivă din Sfântu Gheorghe, a impulsionat lectura prin proiectul 'Lunea Cărţilor', a iniţiat proiectul 'Viitorii lideri ai comunităţii', a susţinut numeroase manifestări culturale, printre care 'Festivalul de Colinde Adolescent' / 'Povestea din Ajun', 'Seri Albastre', iar de câţiva ani conduce Clubul de dezbateri academice din Sfântu Gheorghe, coordonând inclusiv una dintre cele mai importante competiţii de gen din România - 'Saint George City of Debate'.

În ce priveşte protejarea mediului înconjurător s-a implicat în implementarea proiectelor 'Ora pământului', 'Adoptă un râu', 'Verde pentru cultură' şi 'Let's do it, Romania'.

Guruianu a menţionat că din motive obiective nu a putut bifa la capitolul realizări patru proiecte, printre care mărirea bugetului oraşului prin emiterea unor obligaţiuni cu maturitate pe termen mediu şi lung, promovarea unui sistem de premiere pentru patronii care angajează tineri, precum şi introducerea cardului 'I Love Saint George' prin intermediul căruia tinerii să poată beneficia de reduceri sau gratuitate la transport, cazare, spectacole, muzee şi biblioteci, etc.

Acesta a arătat că va candida pentru Primăria Sfântu Gheorghe sub sigla PNL, dar cu susţinerea PSD în baza protocolului încheiat la nivel central de USL, subliniind că a intrat în politică cu scopul de a construi în beneficiul comunităţii, pentru o stare de normalitate şi bună convieţuire interetnică.

'Statul major' al campaniei se află la etajul cafenelei Bastion, vizavi de sediul PNL din Sfântu Gheorghe şi a fost stabilit aici pentru ca cei care vor să îl susţină, dar nu vor să intre în sediul partidului.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat până acum intenţia de a candida actualul primar Antal Arpad (UDMR) şi Codruţ Opaiţ (PDL).

 

MEDIAFAX – Liderul PNL Sfântu Gheorghe şi-a anunţat candidatura la Primăria municipiului


PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, şi-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru postul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În cadrul conferinţei de presă, Mădălin Guruianu, care este şi consilier local, şi-a prezentat raportul de activitate intitulat "Parteneriatul pentru Comunitate", care are mai multe capitole.
Guruianu a spus că a încercat, împreună cu colegii consilieri, să propună proiecte de hotărâri care să aducă un plus în viaţa oamenilor din comunitatea locală.
"Votul meu nu a fost aproape niciodată politic, ci a fost întotdeauna acolo unde s-au aflat interesele cetăţenilor din Sfântu Gheorghe, la fel ca şi propunerile mele de hotărâri, dar şi ideile ridicate la dezbaterile din plen şi din cadrul comisiilor de specialitate", a afirmat el.
Guruianu a menţionat câteva dintre proiectele propuse şi promovate de el, cum ar fi "Sfântu Gheorghe sprijină sportul", "Bursele Sfântu Gheorghe", "Bursele Sportive Sfântu Gheorghe".
"Cu cât am reuşit în aceşti patru ani să facem mai mulţi paşi într-o direcţie pozitivă pentru întreaga comunitate, cu atât mai mult realizez că sunt din ce în ce mai multe aşteptări din partea cetăţenilor din Sfântu Gheorghe, dar sunt convins că, pornind cât mai multe proiecte de impulsionare a oraşului şi mai ales a generaţiei tinere şi active din oraş, vom reuşi să schimbăm în bine faţa acestei zone binecuvântate de Dumnezeu, demonstrând din plin că împreună suntem mai buni şi că putem avea un viitor bun pe aceste meleaguri, români şi maghiari deopotrivă", a spus Guruianu.
Până în prezent, în afară de Guruianu, şi-a anunţat intenţia de a-şi depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe actualul edil Antal Arpad (UDMR), iar din partea PDL ar putea candida liderul municipal Codruţ Opaiţ.
Mădălin Guruianu a candidat ca independent la alegerile locale din 2008 pentru un loc în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, devenind în 2009 membru al PNL Covasna, fiind ales în acelaşi ani preşedinte al PNL Sfântu Gheorghe.

Comentarii

Rusznak Robert a spus…
Va fi greu de invins candidatul UDMR, dar eu personal, dupa o lipsa de mai bine de 22 ani de la urnele de votare, de data aceasta voi participa si sigur vei avea votul meu!