AGERPRESS, preluat de OBSERVATORUL DE COVASNA şi MESAGERUL DE COVASNA: 

„Votează cu cap” – sloganul electoral al PNL Sfântu Gheorghe

ADAUGAT: APRILIE - 12 - 2012

„Votează cu cap. Nu judeca oamenii după etnie, ci după competenţă” este sloganul pe care PNL Sfântu Gheorghe îl va avea în campania electorală din acest an pentru alegerile locale.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care va candida pentru funcţia de primar al municipiului, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest mesaj va fi transmis şi prin intermediul unui joc animat de câteva minute, intitulat HU vs. RO, realizat cu sprijinul organizaţiei de tineret, în care apar zece personaje, cinci români şi cinci maghiari cu notorietate mai mică sau mai mare, dintre care o parte se vor regăsi pe listele de consilieri a PNL Sfântu Gheorghe. Cerinţa jocului este de a clasifica personajele în funcţie de etnie, dar indiferent de corectitudinea răspunsurilor punctajul va fi zero.
„Nu judeca oamenii după etnie, ci după competenţă. Votează cu cap – acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem, de aceea am iniţiat această campanie de vot responsabil”, a declarat Mădălin Guruianu, menţionând că niciodată nu a fost de acord cu cei care au ascuns incompetenţa în spatele etniei, spunând „e prost, dar e prostul nostru”.
Liderul organizaţiei de tineret PNL Covasna, Emil Pantelimon a declarat că scopul campaniei este de a produce „un mic cutremur” în mentalitatea multor localnici, care votează pe criterii etnice.
„Eu nu vreau să fiu votat pentru că sunt român, ci pentru că vreau să fac ceva pentru oraşul acesta. Cred că într-un anume timp în judeţul Covasna se va vota şi pe competenţe, nu doar etnic (…) Pentru că ţinta noastră este tineretul, am gândit şi cu puţin umor campania ‘Votează cu cap’, dar de fapt mesajul de fundal este unul foarte serios. Eu cred că tinerii din comunitatea din care fac şi eu parte trebuie să crească cu oameni competenţi”, a mai spus Emil Pantelimon.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Szekely hirmondoÉsszerű választást akarnak a liberálisok 

image
Guruianu a normális magyar–román együttműködésben hisz

„Mondjunk nemet azoknak, akik inkompentenciájukat nemzetiségi érdekek mögé rejtik!” – ez az üzenete a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezete által indított legújabb kampánynak. Mi tagadás, kissé fura hangzású jelmondat…

Mădălin Guruianu, a helyi liberálisok vezetője elmondta: a kampány célja, hogy a választópolgárok azokra voksoljanak, akik valóban tenni szeretnének a közért, nemzetiségüktől függetlenül. A népszerűsítés érdekében Újvárosi Alexandru kétperces játékot dolgozott ki, amelynek lényege, hogy a képernyőn különböző helyi politikusok jelennek meg, a játékosnak pedig ki kell választania, hogy az illető román vagy magyar nemzetiségű. A végén nulla pontot kap, és azt az üzenetet, hogy „elegem volt az olyan véleményekből, hogy ha valaki >>hülye, de az legalább a mi hülyénk
Székely Emőke
Székelyhon: Mădălin Guruianu, a sepsiszentgyörgyi liberális párt elnöke internetes játékot dolgozott ki kollégáival, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy nem a nemzetiség a fontos egy-egy elöljáró esetében, hanem az, amit a közért tesz.
lansare-hu-vs-ro-1_b
„Mondjunk nemet azoknak, akik inkompentenciájukat nemzetiségi érdekek mögé rejtik!” – ezzel a jelmondattal indított szerdán játékos kampányt a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezete. Mădălin Guruianu ötletgazda, a helyi liberális párt elnöke elmondta: a kampány célja, hogy a sepsiszentgyörgyiek azokra a jelöltekre szavazzanak, akik valóban tenni szeretnének a helyi közösség érdekeiért, nemzetiségüktől függetlenül.
A kampány népszerűsítése érdekében Újvárosi Alexandru kétperces játékot dolgozott ki, RO vs HU címmel, melyben a képernyőn különböző helyi politikusok jelennek meg, a játékosnak pedig ki kell választania, hogy az illető román vagy magyar nemzetiségű. Teljesen mindegy, hogy mit válaszol a játékos, a játék végén úgyis nulla pontot ér el, és kap egy üzenetet is: „elegem volt az olyan véleményekből, hogy ha valaki hülye, de az legalább a mi hülyénk” – utalva arra, hogy nem a nemzetiségtől függ egy politikus, városvezető vagy tanácsos munkája. Emil Pantelimon, a párt ifjúsági szervezetének megyei elnöke elmondta, játékosan próbálnak komoly üzenetet átadni a választópolgároknak, és reményeik szerint sokan megértik majd a játékba burkolt üzenetet: válassz ésszel és ne etnikai alapon.

Comentarii