din conferinţa de presă de astăzi...

Omagiu organizatorilor REFLEX

Am felicitat public organizatorii Festivalului de Teatru Reflex pentru o ediţie a doua de excepţie, care a transformat Sfântu Gheorghe pentru două săptămâni în Capitala Culturală a României, multitudinea de producţii şi invitaţii de marcă făcând din cochetul nostru oraş un adevărat loc de pelerinaj pentru criticii şi iubitorii de teatru. La şedinţa de săptămâna trecută am propus şi dl primar, plus colegii consilieri au aprobat să-l invităm pe dl. Bocsardi Laszlo, directorul evenimentului, la următoarea şedinţă de Consiliu Local pentru a-l premia aşa cum se cuvine!

Aplauze pentru 3 M

Am salutat şi felicitat echipa de voluntari responsabili de proiectul multicultural 3 M. Consiliile de Elevi de la colegiile Miko, Mikes si Mihai Viteazul realizează fix în aceste zile unul dintre proiectele-pilot de mare însemnătate ca simbol pentru buna convieţuire şi colaborare între tinerii in SFântu Gheorghe. Proiectul acestora va fi popularizat şi oferit ca exemplu de bună practică în cadrul programelor Cortului de Tineret cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe 2012, cort care, în premieră, va fi amplasat în inima oraşului, practic la km.0, în curtea Primăriei Sfântu Gheorghe.

Kristaly Hunor, noul preşedinte TNL Sfântu Gheorghe şi primul său proiect

Am avut ocazia să-l prezint pe tânărul nou preşedinte al TNL Sfântu Gheorghe, Kristaly Hunor, absolvent 2011 al Facultăţii de Informatică al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, un voluntar de bază pe vremea când era la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, şcoală absolvită în 2008. Exact genul de tânăr absolvent de succes care s-a întors acasă în beneficiul său, dar şi al comunităţii din care a pornit.
Primul său proiect va fi realizat în zilele următoare şi va consta în vopsirea de ouă pentru Paşti, plus oferirea de felicitări pentru o parte dintre credincioşii catolici şi reformaţi din oraş, la acest sfârşit de săptămână, dar şi pentru cei ortodocşi la sfârşitul următoarei săptămâni.Comentarii