din conferinţa de presă de astăzi...


  • RADIO TÂRGU MUREŞ:Mădălin Guruianu candidează la Primăria Sf.Gheorghe.

  • COVASNA
  • |
  • 18 aprilie 2012
Consilierul local Mădălin Guruianu a anunţat că săptămâna aceasta îşi va depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.
Guruianu va candida sub sigla PNL, cu susţinerea PSD şi PC. 
Acesta a menţionat că îşi va axa întreaga campanie electorală pe mesaje pozitive şi pe proiecte concrete ce au ca scop buna convieţuire interetnică şi dezvoltarea comunităţii locale.
De asemenea, a amintit că a fost definitivată lista pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe, menţionând că targetul PNL este să obţină cel puţin patru locuri în viitorul for al aleşilor locali.
Acesta a criticat Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) pe considerentul că a decis să nu nominalizeze nici un candidat pentru funcţia de primar al municipiului şi să-l  susţină pe Antal Arpad, care va candida pentru al doilea mandat sub sigla UDMR, arătând că "au aruncat prosopul înainte de a începe lupta".
Conducerea PPMT a anunţat recent că-l va susţine pe Antal Arpad pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, menţionând că în  cei patru ani în care a condus oraşul a reuşit să facă lucruri bune pentru  comunitatea locală, iar prin luările publice de poziţie a dovedit că este un susţinător al autonomiei „Ţinutului Secuiesc".
Mara Deleanu 

Agerpres - Covasna: PNL critică PPMT pentru că 'a aruncat prosopul înainte de a intra în luptă'

           
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a comis o greşeală în momentul în care a decis să nu nominalizeze niciun candidat pentru funcţia de primar al municipiului şi să îl susţină pe Antal Arpad, care va candida pentru al doilea mandat sub sigla UDMR.

'PPMT a aruncat prosopul înainte de a începe lupta (...) Dacă nu a existat nicio înţelegere prealabilă, niciun cartel electoral, atunci e o eroare din partea PPMT să susţină necondiţionat un alt candidat', a declarat liderul PNL, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Guruianu a precizat că săptămâna aceasta îşi va depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, urmând să candideze sub sigla PNL, cu susţinerea PSD şi PC. Acesta a mai menţionat că îşi va axa întreaga campanie electorală pe mesaje pozitive şi pe proiecte concrete ce au ca scop buna convieţuire interetnică şi dezvoltarea comunităţii locale.

De asemenea, a amintit că a fost definitivată lista pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe, menţionând că targetul PNL este să obţină cel puţin patru locuri în viitorul for al aleşilor locali. Nu în ultimul rând a ţinut să sublinieze că personal nu agreează ideea ca PNL să fie catalogat drept 'partid românesc', arătând că acesta se adresează deopotrivă tuturor oamenilor, indiferent de etnia pe care o au.

Conducerea PPMT a anunţat recent că îl va susţine pe Antal Arpad pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, menţionând că în cei patru ani cât a condus oraşul a reuşit să facă lucruri bune pentru comunitatea locală şi a dovedit prin luările publice de poziţie că este un susţinător al autonomiei 'Ţinutului Secuiesc'. Liderii PPMT au subliniat că este vorba despre susţinerea personală a lui Antal Arpad şi nu a UDMR, prin urmare va depune propria listă cu candidaţi pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe.

OBSERVATOPRUL DE COVASNA: Liberalii se axează pe mesaje pozitiveCampania electorală a PNL la alegerile locale se va axa doar pe mesaje pozitive. „A venit timpul să trecem la campanii strict pozitive, pe termen lung, care sunt pentru și nu împotriva a ceva” – a declarat ieri liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu. El își va depune candidatura pentru funcția de primar al municipiului Sfântu Gheorghe în următoarele zile, și va fi susținut de către PSD şi PC, potrivit protocolului semnat în cadrul USL. La conferința de presă de ieri a liberalilor a fost prezent și președintele Tineretului Social Democrat Covasna, Gabriela Mike, care l-a asigurat pe Guruianu de susținerea TSD, dar și PSD. Ea a spus că tineretul social democrat va avea aceleași mesaje electorale pozitive ca și liberalii. Gabriela Mike se află pe primul loc în lista candidaților USL la un post de consilier local în cadrul CL Târgu Secuiesc.


HIRMONDO: Csak pozitív üzenetek

Mădălin Guruianu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi elnöke, aki egyben a párt polgármesterjelöltje is, sajtótájékoztatón elmondta, a helyhatósági választásokon nem támadnak senkit, csakis pozitív üzeneteket közvetítenek a választópolgárok felé. A liberálisok polgármesterjelöltje a napokban teszi le a szükséges iratokat a városházán, és kifejtette, valójában egy alpolgármesteri széket céloz meg. 

Comentarii