Agerpres - PNL Covasna: Partidele cu mesaj etnic nu au decât de pierdut


Agerpres - PNL Covasna: Partidele cu mesaj etnic nu au decât de pierdut

           
Preşedintele organizaţiei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, este de părere că partidele care promovează un mesaj etnic nu au decât de pierdut, arătând că organizaţia pe care o conduce este singura formaţiune înscrisă în cursa electorală care a nominalizat pe locuri eligibile atât români, cât şi maghiari pentru Consiliul local municipal.

'Noi am pus pe primele două locuri la Consiliul local un român şi un maghiar. Celelalte trei partide maghiare (UDMR, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar) au exclusiv candidaţi de etnie maghiară, iar partidele româneşti au doar români pe locurile eligibile (...) Noi vrem să rămânem calea de mijloc, de echilibru (...) Aşa cum am mai spus de nenumărate ori, pentru noi nu contează etnia, contează omul şi competenţa profesională', a declarat Mădălin Guruianu.

Acesta a mai menţionat că, în opinia sa, nu sunt îndreptăţite temerile reprezentanţilor unor partide româneşti din judeţ, potrivit cărora există riscul ca nici un român să nu intre în Consiliul local Sfântu Gheorghe în condiţiile fărâmiţării voturilor acestei comunităţi.

''Cei care se bazează pe un mesaj strict etnic şi care vor împărţi voturile românilor, da, au de ce să se teamă că nu vor reuşi să obţină nici un loc în consiliul local. Nu e cazul nostru, al PNL, noi credem că am găsit calea de normalitate, de bună convieţuire şi ne bazăm şi pe voturile maghiarilor', a mai spus Mădălin Guruianu.

Comentarii