Alina Gorghiu - Divergenţele de opinii ale PNL sunt cu UDMR, nu cu comunitatea maghiară


Agerpres - Covasna: Alina Gorghiu - Divergenţele de opinii ale PNL sunt cu UDMR, nu cu comunitatea maghiară

           
Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că acuzaţiile formulate de liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit cărora USL ar avea o retorică 'naţionalistă' şi 'antimaghiară', nu se justifică, menţionând că divergenţele de opinii şi criticile sunt faţă de UDMR ca partid, şi nu faţă de comunitatea maghiară.

'Eu nu ştiu să existe vreo poziţie a vreunui lider PNL care să fi atacat pe criterii etnice comunitatea maghiară (...) Da, divergenţe de opinii politice, evident, există (...) dar categoric nimeni nu are ceva de reproşat comunităţii maghiare (...) Divergenţele de opinii sunt cu UDMR ca partid, nu cu comunitatea maghiară', a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a ţinut să sublinieze că UDMR a ales să rămână la guvernare alături de PDL, făcându-se părtaşă la toate măsurile de austeritate 'neinspirate'.

'Cea mai bună guvernare a PNL a fost alături de UDMR, am mai spus şi o mai spus şi acum. Nu pot să uit că în cei trei ani jumătate cât a fost la guvernare alături de PDL, noi, din Opoziţie am făcut apel către UDMR să vină alături de noi (...) UDMR a refuzat în mod constant lucrul ăsta (...) UDMR a fost constant în susţinerea PDL, în susţinerea politicilor publice şi a măsurilor guvernamentale, a celor de austeritate şi dacă găsim o vinovăţie la Guvernul Boc sau Ungureanu, această vină e împărţită cu UDMR care a susţinut toate aceste măsuri (...) Deci, dacă populaţia, atât română, cât şi maghiară, este nemulţumită la momentul ăsta pentru diversele măsuri care s-au luat la nivel de guvern şi la nivel de Parlament, cred că această nemulţumire se răsfrânge şi asupra UDMR', a spus deputatul PNL, menţionând că liderii Uniunii nu se pot aştepta să nu fie criticaţi după ce au luat 'măsuri proaste' şi 'neinspirate'.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe că atât tinp cât a fost în Opoziţie USL a avut o retorică 'naţionalistă' şi 'antimaghiară', care nu s-a schimbat nici după intrarea la Guvernare.

'Eu m-am aşteptat ca imediat după preluarea guvernării de către această coaliţie, retorica foarte naţionalistă şi de foarte multe ori anti-maghiară a liderilor USL, în special a lui Crin Antonescu, nu vor fi urmate de decizii guvernamentale (...) Partidele au o retorică diferită atunci când sunt la guvernare şi când sunt în Opoziţie. Dar noi am constatat că din acest punct de vedere deciziile Guvernului instalat acum câteva zile nu sunt deloc diferite faţă de retorica anterioară', a declarat Kelemen Hunor.

Comentarii