DIN DECLARAŢIILE ALINEI GORGHIU LA SFÂNTU GHEORGHE !


MEDIAFAX - Alina Gorghiu: PNL are divergenţe de opinie cu UDMR, şi nu cu comunitatea maghiară


Deputatul PNL Alina Gorghiu susţine că PNL are divergenţe de opinie cu UDMR, şi nu cu comunitatea maghiară, afirmând că nu a auzit vreodată vreun lider PNL sau USL care să aibă ceva de reproşat acestei comunităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că, în opinia sa, sunt nefondate afirmaţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit cărora nu există diferenţă între "retorica foarte naţionalistă şi de foarte multe ori anti-maghiară a liderilor USL şi în special a lui Crin Antonescu" şi deciziile Guvernului recent instalat.

Alina Gorghiu a spus că PNL are divergenţe de opinie cu UDMR, şi nu cu comunitatea maghiară.

"Nu ştiu să existe vreo poziţie a vreunui lider PNL care să fi atacat pe criterii etnice populaţia maghiară. Nu cred să existe aşa ceva, n-am auzit, dar divergenţe de opinii politice evident că există pentru că nu poţi să susţii un Guvern, să faci parte dintr-un Guvern, să iei nişte măsuri atât de neinspirate, proaste pentru populaţie, aşa cum a făcut-o UDMR, alături de PDL, şi să te aştepţi să nu fii criticat", a afirmat deputatul PNL.

Gorghiu a spus că nu a auzit ca vreun lider PNL sau USL ar fi reproşat ceva comunităţii maghiare şi că divergenţele de opinie sunt cu UDMR.

"N-am auzit vreodată vreun lider PNL sau USL care să aibă ceva de reproşat comunităţii maghiare. Nimeni nu are ceva cu comunitatea maghiară, dimpotrivă, problema şi divergenţa de opinie este cu UDMR, ca partid, care a susţinut nişte măsuri cu care noi nu am fost de acord", a spus ea.

Gorgiu a spus că "cea mai bună guvernare" a PNL a fost alături de UDMR, doar că ulterior, în ultimii trei ani şi jumătate, Uniunea a decis să rămână la guvernare alături de PDL.

"De asemenea, nu pot să uit că în cei trei ani şi jumătate, când UDMR a fost la guvernare alături de PDL, noi, din opoziţie, de fiecare dată am făcut apel la UDMR să vină alături de noi, să creăm acea majoritate cu care să ajungem la votarea unei moţiuni de cenzură, astfel încât să pice Guvernul. UDMR a refuzat în mod constant lucrul acesta şi acum a ales să fie în opoziţie", a afirmat Gorghiu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu există diferenţă între "retorica foarte naţionalistă şi de foarte multe ori anti-maghiară a liderilor USL şi în special a lui Crin Antonescu" şi deciziile Guvernului recent instalat.

MEDIAFAX - Alina Gorghiu (PNL): Situaţia de la UMF a fost transformată în mod neplăcut într-o polemică etnică


Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că situaţia de la UMF Târgu Mureş a fost transformată "în mod neplăcut" într-o polemică etnică, deşi ea este una juridică, tehnică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Situaţia de la UMF în mod neplăcut a fost transformată într-o polemică etnică, deşi ea este una juridică, tehnică. Aşa cum aţi văzut şi în textul moţiunii de cenzură, care a fost adoptat în Parlament, argumentele au fost de natură tehnică, şi anume încâlcarea Constituţiei, încâlcarea ideii de autonomie universitară", a afirmat deputatul PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu a adăugat că faptul că şi instanţa din România a suspendat HG privind UMF arată că argumentele USL au fost "cât se poate de corecte".

"Tocmai de aceea insist pe ideea de argumentaţie juridică, şi nicicum pe una, aşa cum au vrut liderii UDMR să transmită mesajul în dezbaterile publice, că ar fi o problemă etnică. Fals", a spus ea.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, în 4 mai, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Luni, Guvernul Ungureanu a atacat însă cu recurs sentinţa de suspendare.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.

Carta Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş trebuie să fie recunoscută de Ministerul Educaţiei, a decis, vineri, Curtea de Apel Târgu Mureş, care dă astfel dreptate conducerii UMF, în procesul în care a dat în judecată ministerul întrucât nu validase documentul adoptat de instituţie.

Comentarii

ARTUR a spus…
Domnule Madalin ! Sunt sigur ca stiti foarte bine ca politica UDMR-ului nu are cu nimic de a face ceva pentru Romania ! Tot ce face UDMR-ul este numai dar numai pentru maghiari si nu are in viziunea sa vreo colaborare bazata pe cinste si onestitate!Bunele intentii pe care le ai in a colabora pana la urma si cu UDMR-ul pe plan local sunt umbrite de catre latura etnica si sovina a acestui partid !Sunt sigur ca stii aceste probleme si ca esti constient de faptul ca romanii din Sf.Gheorghe au o mare retinere cand vine vorba de politica UDMR-ului si consecintele acesteia pe plan local !!! Sper si cred in succesul tau pentru ca ai alaturi de tine multi tineri care te sustin !