ASOCIAŢIA PENTRU COMUNITATE A MURIT!


Agerpres - Covasna: Guruianu (PNL) reproşează PDL că a compromis 'Asociaţia pentru comunitate'
RADIO MUREŞ: Numele „Asociaţiei pentru comunitate” a fost compromis.
  • COVASNA
  • |
  • 02 mai 2012


Preşedintele filialei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care candidează pentru funcţia de primar al municipiului, reproşează liderilor PDL Covasna că au compromis 'Asociaţia pentru comunitate', târând numele acesteia într-o alianţă electorală.
Guruianu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PDL Covasna a folosit numele asociaţiei în scop politic, încheind la nivelul judeţului o alianţă cu Partida Romilor sub denumirea 'Alianţa Civică pentru Comunitate' (ACC). Acesta a subliniat că 'Asociaţia pentru comunitate' a fost înfiinţată în urmă cu mai mulţi ani de şapte tineri din Sfântu Gheorghe cu scopul de a consolida relaţiile interetnice, iar de-a lungul timpului au reuşit să atragă în jurul acestui ONG şi alte persoane care le-au împărtăşit idealurile. Guruianu, care s-a numărat printre membrii fondatori ai asociaţiei, a mai spus că liderii PDL nu l-au consultat şi nici nu i-au cerut acordul pentru a folosi această denumire.

PDL a recurs la o strategie insidioasă, da'că nu de-a dreptul jenantă (...). Această alianţă electorală încheiată între PDL şi Partida Romilor echivalează cu decesul adevăratei Asociaţii pentru comunitate (...) Deci în momentul de faţă avem un competitor electoral cu două tipuri de electorat - cel al PDL şi al Partidei Romilor, care nu trebuie confundat cu Asociaţia pentru comunitate', a declarat Mădălin Guruianu. Acesta a conchis că democrat-liberalii încearcă să se folosească de notorietatea asociaţiei pentru a obţine voturi la viitoarele alegeri locale.

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, şi el membru fondator al asociaţiei, a declarat că sintagma 'pentru comunitate' nu îi aparţine exclusiv lui Mădălin Guruianu.

'Vă pot spune că am cerut acordul membrilor fondatori ai asociaţiei - în afara lui Mădălin Guruianu care e de ceva vreme în politică, şi am primit acordul lor (...) Probabil că pe Mădălin Guruianu îl doare tare acest lucru deoarece întreaga sa campanie electorală se bazează pe acest concept, 'pentru comunitate'. Nu e brandul lui şi nici al meu', a mai spus Manolăchescu, amintind, totodată, că Guruianu a plagiat anumite idei şi şi-a însuşit mai multe proiecte ale 'Asociaţiei pentru comunitate', enumerând printre acestea 'Şcoala de campanie'.


Aşa consideră preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care candidează pentru funcţia de primar al municipiului.
Guruianu a arătat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDL Covasna a folosit numele asociaţiei în scop politic, încheind la nivelul judeţului o alianţă cu Partida Romilor sub denumirea "Alianţa Civică pentru Comunitate" (ACC). Acesta a ţinut să sublinieze că "Asociaţia pentru comunitate" a fost înfiinţată în urmă cu mai mulţi ani de şapte tineri din Sfântu Gheorghe cu scopul de a consolida relaţiile interetnice. Guruianu, care s-a numărat printre membrii fondatori ai asociaţiei, a mai spus că liderii PDL nu l-au consultat şi nici nu i-au cerut acordul pentru a folosi această denumire.
Acesta a conchis că democrat-liberalii încearcă să se folosească de notorietatea asociaţiei pentru a obţine voturi la viitoarele alegeri locale.P.S. CEI 7 MEMBRII FONDATORI AI ASOCIAŢIEI PENTRU COMUNITATE: 

DANIEL ŞANTA - întrebat de mine telefonic, a infirmat că ar fi fost consultat în această problemă
CIPRIAN NIŢU - am vorbit personal şi a infirmat că ar fi fost consultat
DRAGOŞ TATU - am vorbit personal şi a infirmat că ar fi fost consultat
TUDOR CERNEA - nu am reuşit să iau legătura cu el să-mi confirme sau infirme...
FLORIN CHERESTEŞ - nu am reuşit să iau legătura cu el să-mi confirme sau infirme... 
DAN MANOLĂCHESCU
MĂDĂLIN GURUIANU

plus 
ŞTEFAN JOOS, fost vicepreşedinte al Asociaţiei Pentru Comunitate - nu a fost consultat
EMIL PANTELIMON, fost preşedinte al Asociaţiei Pentru Comunitate - nu a fost consultat
update: TUDOR CERNEA a răspuns şi el şi a infirmat faptul că i s-ar fi cerut acordul pentru Alianţa pentru Comunitate - PDL + Partida Romilor...

TRAGEŢI DUMNEAVOASTRĂ CONCLUZIILE ...


Comentarii