Candidatul PNL la Primăria Sfântu Gheorghe a lansat programul „7 PLUS”Mădălin Guruianu, candidatul PNL la Primăria şi Consiliul local Sfântu Gheorghe, a lansat luni, la Incubatorul de afaceri, programul economic intitulat „7 plus”, prin intermediul căruia prezintă o strategie de dezvoltare a muni­cipiului Sfântu Gheorghe şi a celor şapte comune învecinate.

Programul are ca idee principală crearea unui pol de dezvoltare cu centrul la Sfântu Gheorghe şi sprijinirea celor şapte comune învecinate – Arcuş, Valea Crişului, Ghidfalău, Ozun, Chichiş, Ilieni şi Vâlcele, aflate pe o rază de 13 kilometri în jurul municipiului reşedinţă de judeţ.
Cele şapte modalităţi pe care Mădălin Guruianu şi echipa sa le propune pentru dezvoltarea durabilă a zonei sunt stabilirea priorităţilor comunităţii pe următorii şapte ani, stabilirea unui buget multianual, acordarea de subvenţii stimulative şi reduceri substanţiale de taxe pentru cei care angajează tineri şi şomeri din zonă, acordarea de facilităţi pentru micii întreprinzători şi producătorii agricoli, mărirea bugetului oraşului prin emiterea de obligaţiuni municipale cu maturitate pe termen mediu şi lung, implementarea auditului privat asupra cheltuielilor din Primărie, înfiinţarea unei platforme de dezbateri publice şi online cu tinerii specialişti din zonă sau plecaţi la studii în afara ţării care să acţioneze pentru Sfântu Gheorghe şi înfiinţarea unui Comitet Consultativ al Tinerilor.
Cel de-al doilea program „7 PLUS” lansat luni de Mădălin Guruianu cuprinde viziunea sa şi a unor invitaţi asupra dezvoltării urbanistice a oraşului.
Una dintre cele mai interesate idei a fost cea a artistului plastic Ramon Grosos, care vrea să transforme Sfântu Gheorghe într-un oraş unic pe plan mondial, cu acoperişurile pictate cu modele tradiţionale din zonă.
O altă idee este transformarea municipiului Sfântu Gheorghe într-un oraş cu adevărat „verde” şi autonom din punct de vedere energetic, prin valorificarea resurselor de energie regenerabilă.
La lansarea celor două programe au fost prezenţi printre alţi invitaţi preşedintele şi directorul Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna, Bagoly Miklos şi Vajda Lajos, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Hermann Rosner, şi consilierul judeţean PNL Aurel Bote.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Comentarii