MEDIAFAX - PNL Sfântu Gheorghe va avea o campanie bilingvă, în română şi maghiară, pentru alegerile locale

MEDIAFAX - PNL Sfântu Gheorghe va avea o campanie bilingvă, în română şi maghiară, pentru alegerile locale

PNL Sfântu Gheorghe va avea, în campania electorală pentru alegerile locale, mesaje bilingve, în română şi maghiară, liderul organizaţiei, Mădălin Guruianu, declarând că susţine eliminarea criteriului etnic din administraţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri seară, în prezenţa a circa o sută de participanţi, a avut loc, în Parcul Elisabeta din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, lansarea listei de candidaţi a PNL la Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi a candidatului organizaţiei municipale pentru funcţia de primar, Mădălin Guruianu.
A fost lansat şi ziarul de campanie al PNL Sfântu Gheorghe, tipărit în cinci mii de exemplare, care conţine mesaje ale candidaţilor atât în limba română, cât şi în maghiară.
De asemenea, şi afişele electorale ale PNL în Sfântu Gheorghe sunt bilingve, primele fiind deja afişate pe panourile puse la dispoziţie de Primăria municipiului.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, liderul organizaţiei municipale, Mădălin Guruianu, a spus că unul dintre principalele mesaje se referă la colaborarea dintre români şi maghiari sub sloganul "împreună suntem mai buni", precum şi promovarea ideii de eliminare a incompetenţei şi a criteriului etnic din administraţia locală.

"Lista propusă de liberali pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe nu a avut decât două criterii de selecţie, respectiv competenţa candidaţilor şi preferinţa votanţilor. Nu am vrut sub nicio formă să vorbim despre criterii etnice, exclud ideea de partide etnice şi nu îmi place să cred că lumea ar trebui să voteze etnic şi că lumea ar trebui să aleagă un român pentru că e român sau un maghiar că e maghiar", a spus Guruianu.


Comentarii