VIOLENŢĂ ÎN LIMBAJ, TEAMĂ ÎN FAŢA DEZBATERII DE IDEI...


Liderul PNL Sfântu Gheorghe, unul dintre aspiranţii la funcţia de primar al municipiului, Mădălin Guruianu, îi invită pe contracandidaţii săi la o dezbatere publică.

În urmă cu câteva zile au avut loc două dezbateri publice privind programul “Sfântu Gheorghe 7+”, lansat de către Mădălin Guruianu, candidat al PNL pentru Primăria şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Astfel, după ce şi-a prezentat propunerile pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din municipiu, Mădălin Guruianu îi invită la o dezbatere publică şi pe ceilalţi patru candidaţi pentru postul de primar al municipiului.
„Mă bucur că am reuşit să lansăm cele două programe pentru Sfântu Gheorghe, sub titulatura de „Sfântu Gheorghe 7 +”. Au fost două dezbateri publice cu oameni foarte importanţi din acest oraş, persoane influente şi lideri incontestabili de opinie. Au participat cu toţii şi ne-au îmbunătăţit realmente programul. L-am schimbat în măsura în care aceste idei constructive au putut fi introduse în programul nostru. Cu această ocazie, trebuie să spun că mi-ar plăcea să invit la dezbatere publică orice alt candidat la Primăria Sfântu Gheorghe, şi sper că avem de ce să discutăm (…) Nu trebuie să vorbim doar despre programul „Sfântu Gheorghe 7+”, ci putem discuta despre orice alt program, sau despre orice alte idei care ar putea îmbunătăţi viaţa din Sfântu Gheorghe şi comunitatea noastră, în ansamblu”, a declarat Mădălin Guruianu.

Ana Alina Costache

Oricând, oricum, oriunde!Candidatul Alianţei Civice Pentru Comunitate la Primăria Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ, acceptă provocarea la o dezbatere publică, venită din partea lui Mădălin Guruianu.
Candidatul Alianţei Civice Pentru Comunitate la Primăria Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ,  nu numai că a acceptat invitaţia la o dezbatere publică lansată de liberalul Mădălin Guruianu tuturor candidaţilor la funcţia de primar, ci şi-a exprimat speranţa că această invitaţie nu a fost doar o vorbă aruncată „în vântul electoral”.
„Cred că această dezbatere trebuie să aibă loc oricum, oricând şi oriunde, adică în orice condiţii. Suntem cinci candidaţi, dar eu accept să mă întâlnesc chiar şi numai cu Mădălin Guruianu dacă ceilalţi declină invitaţia, deoarece consider că programul lansat de liberali în Sfântu Gheorghe seamănă mai mult cu desenele fanteziste ale unor copii de vârstă preşcolară din ciclul „Cum va arăta oraşul nostru în anul 3000”. Aşteptam de la liberali mai mult pragmatism şi fundamentare economică a proiectelor pe care le propun”, a declarat Codruţ Opaiţ.

Dezbatere Guruianu – Opaiţ

ADAUGAT: MAI - 31 - 2012

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, candidat pentru primăria municipiului, salută acceptul contracandidatului său din partea Alianţei Civice Pentru Comunitate, Codruţ Opaiţ, de a participa la dezbaterea publică, însă regretă „virulenţa limbajului” acestuia.

În urmă cu o săptămână, liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, unul dintre aspiranţii la funcţia de primar al municipiului, le-a lansat contracandidaţilor săi invitația de a participa la o dezbatere publică. Primul care a răspuns acestui apel a fost candidatul Alianţei Civice Pentru Comunitate,  Codruț Opaiț. Acesta a acceptat invitația, dar a avut şi câteva remarci la adresa programului “Sfântu Gheorghe 7+”, lansat de către Mădălin Guruianu.
În legătură cu acceptul şi afirmaţiile contracan­didatului său, Mădălin Guruianu a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: „Salut intenția candidatului PDL plus Partida Romilor de a participa la dezbaterea publică la care i-am invitat, practic, pe toți ceilalți candidați la Primăria Sfântu Gheorghe. Îmi pare rău și regret virulența limbajului, dar probabil că așa înțeleg unii să facă în campanie (…) Sper că jignirile la adresa programului nostru, care e considerat „al unor copii de vârstă preşcolară din ciclul Cum va arăta oraşul nostru în anul 3000”, ar trebui, totuşi,  să le adreseze şi domnilor care au asistat până acum la acest program, celor peste 30 de tineri cu care l-am conceput, oamenilor care au participat la cele două dezbateri publice, respectiv preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, al Asimcov-ului, oameni de afaceri din oraş, arhitecţi, vizionari, profesori, oameni din sport… regret, cumva, această ieşire a domniei sale”.
Acesta a dorit să sublinieze că invitaţia la dezbaterea publică nu este o vorbă aruncată „în vântul electoral”, aşa cum spunea domnul Codruţ Opaiţ. „Chiar îi propun să fie la această întâlnire, săptămâna viitoare. Evident, aşteptăm în continuare să vedem dacă şi ceilalţi candidaţi doresc să participe. Şi pentru că materialul şi luarea de poziţie a dânsului se numea „Oricum, oricând şi oriunde”, îl anunţ pe domnul Opaiţ că îl aştept joia viitoare, la ora 18, la Complexul Park, etajul doi, în sala de conferinţe de acolo. Îl asigur că nu va fi o dezbatere „oricum”, ci va fi o dezbatere moderată (…) vom avea un timp limitat, va exista un timp cronometrat, vom avea un format de dezbatere cu intervenţii libere, dar şi în dialog…”, a explicat liderul PNL.
Ana Alina Costache


Dezbatere prea târzie şi inutilăCandidatul Alianţei Civice Pentru Comunitate (ACPC) la funcţia de primar al mun. Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ, a declarat ieri că nu a primit niciun telefon de la cel care s-a declarat iniţiatorul şi organizatorul unei dezbateri publice între candidaţii la primăria oraşului (Mădălin Guruianu, n.r.), aşa cum nu a primit nici primarul Antal Arpad sau ceilalţi candidaţi la funcţia de primar.
“Mi se părea firesc şi fair-play să primesc un telefon şi să discutăm concret aspectele legate de dezbatere, mai cu seamă pentru că am senzaţia că dl Guruianu a aruncat această dezbatere la o dată şi o oră care sunt total inutile pentru informarea publicului. Joi seara la ora 21, când se va termina dezbaterea, este o oră la care toate ziarele locale au închis deja ediţiile şi nu mai poate să apară absolut nimic pentru informarea publicului în ziarele de vineri, ultimele din această campanie electorală. Dacă publicul vizat de această dezbatere erau acei câţiva zeci de oameni care ar fi luat parte la discuţii, îmi pare rău dar trebuie să-i spun lui Mădălin Guruianu că nu-mi doresc o dezbatere în care să se încaiere galeriile de susţinători ale diverşilor candidaţi, pentru că la o intrare liberă asta s-ar fi întâmplat.
Şi dacă tot comunicăm prin intermediul presei, îl mai anunţ pe dl Guruianu că nu am înţeles intenţia acestei dezbateri între nişte candidaţi dintre care cei trei români nu au absolut nicio şansă la a accede la această funcţie. Ne putem îmbăta cu apă rece visând la faptul că vom deveni primari, însă cred că în calităţile noastre de eventuali viitori consilieri ar trebui să fim mai cu picioarele pe pământ şi mai ancoraţi în realitate. În final, cred că o dezbatere reuşită ar fi fost una între candidaţii români pentru funcţia de consilier local, o dezbatere pe care chiar şi în lipsa unei televiziuni locale am fi putut să o mediatizăm pe youtube şi să o promovăm fiecare pe contul lui de Facebook”, a declarat Codruţ Opaiţ.

1. SĂ-I FI FOST TEAMĂ CANDIDATULUI PDL-PARTIDA ROMILOR DE O CONFRUNTARE DE IDEI?
2. SĂ NU FI AVUT CE SĂ COMENTEZE LA PROGRAMUL NOSTRU, DUPĂ CE L-A AGRESAT VERBAL?
3. SĂ FI REALIZAT MĂCAR ÎN ULTIMUL MOMENT CĂ NU AU PREZENTAT ÎN ACEASTĂ CAMPANIE NICI UN FEL DE PROGRAM POLITIC?... OARE CHIAR A EXISTAT VREUN PROGRAM AL ALIANŢEI CIVICE PENTRU COMUNITATE (PDL-PARTIDA ROMILOR) PENTRU SFÂNTU GHEORGHE? SAU DOAR NUMELE A CONTAT? (ASTA CA SĂ LĂMURIM ÎNCĂ ODATĂ DE CE CRED CĂ A FOST BATJOCORIT NUMELE EXTRAORDINAREI IDEI CARE A FOST ASOCIAŢIA PENTRU COMUNITATE, DAR CARE A MURIT, DUPĂ CUM DECLARAM LA ÎNCEPUTUL CAMPANIEI)
4. OARE GALERIA DE SUSŢINĂTORI AI DOMNIEI-SALE CHIAR NU PUTEA FI STĂPÂNITĂ ŞI AR FI SĂRIT LA BĂTAIE?... SUSŢINĂTORII PNL SIGUR NU S-AR FI PRETAT LA AŞA CEVA, DAR DESPRE CEI AI PDL-PARTIDA ROMILOR NU POT COMENTA MAI MULT DECÂT A DECLARAT DL CODRUŢ OPAIŢ.
5. ŞI MAI ALES, DE CE NU PUTEAM PROMOVA VINERI PE YOUTUBE ŞI PE FACEBOOK DEZBATEREA, AŞA CUM DECLARA CHIAR DOMNIA-SA?

ÎN LIPSA RĂSPUNSURILOR DOMNULUI CODRUŢ OPAIŢ, DUPĂ SUCCESIUNEA DE MATERIALE NU-MI RĂMÂNE DECÂT SĂ CRED CĂ S-A TEMUT DE ACESTE ÎNTREBĂRI, DAR ŞI DE ALTELE... DACĂ POLITICA ÎNSEAMNĂ SĂ ARUNCI CU VORBE VIRULENTE ŞI APOI SĂ FUGI DE O DEZBATERE FAŢĂ ÎN FAŢĂ, NU PREA MAI AM CE COMENTA... PĂCAT!

Comentarii