Boicotul PDL, atac grav la democrație!

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, considera că decizia PDL de a boicota participarea la referendum reprezintă un grav atac la democraţie.
"Boicotarea referendumului anunţată azi de PDL aş califica-o ca un grav atac la democraţie. Spun acest lucru deoarece participarea la vot a cetăţenilor este un drept şi o importantă obligaţie civică pe care fiecare dintre noi o avem pentru ca să putem influenţa destinul nostru, al copiilor noştri, al tuturor. Cred că nu avem dreptul dacă nu participăm la alegeri să ne plângem de situaţia care ne afectează din punct de vedere social, din punct de vedere economic sau din punct de vedere politic. La auzul acestei decizii, prima reacţie a fost să mă gândesc la un proverb popular: 'Fuga este ruşinoasă, dar este sănătoasă'", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la USL.

El a susţinut că prin această decizie a PDL, Traian Băsescu încearcă să găsească soluţia revenirii la Cotroceni, arătând că prin boicotarea referendumului este pus în pericol pragul validării scrutinului.
"Această soluţie este una evidentă de evitare a confruntării cu cetăţeanul, prin neparticipare poate să asigure lipsa cvorumului şi prin urmare reîntoarcerea lui Băsescu în funcţia de preşedinte. Mi se pare că este extrem de grav şi în acest fel se demonstrează încă o dată că minciuna este arma preferată a preşedintelui - suspendat de data aceasta - care a făcut presiuni pe toate canalele posibile, în ţară şi în străinătate, la Uniunea Europeană, pentru ca referendumul să se organizeze după o regulă neuzuală - şi anume aceea a participării a jumătate plus unul din populaţia cu drept de vot - în timp ce recomandările Comisiei de la Veneţia, în timp ce referendumul anterior pentru demiterea preşedintelui s-a desfăşurat cu prezenta unei majorităţi simple şi decizia referendumului luată cu o majoritate simplă", a spus liberalul. 

Comentarii