HAI LA VOT!


PNL Covasna: UDMR ar trebui să lupte pentru democraţie prin mobilizarea electoratului la vot

         Sfântu Gheorghe, 18 iul /Agerpres/ - Conducerea PNL Covasna salută poziţia UDMR faţă de referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar consideră că e necesar ca mesajul să fie dublat şi printr-o campanie de mobilizare a electoratului la vot.
         După ce conducerea UDMR şi-a reafirmat neutralitatea faţă de referendum şi disputele politice generate de demiterea preşedintelui Băsescu, recomandându-le maghiarilor să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar fi bine dacă Uniunea şi-ar dubla mesajul printr-o campanie menită să scoată lumea la vot.
         'Bătălia e la fel de importantă ca în anii '90 când învăţam ce e democraţia. Cred că opţiunea electoratului e cristalizată, (...) iar a nu te prezenta la vot e un semn de laşitate (...) Să voteze cum vor ei, şi românii şi maghiarii, numai să voteze. Dacă nu merg la vot îşi bat joc de cei din 1989 care s-au luptat pentru libertate şi democraţie şi ar fi o cădere cu mulţi ani în urmă', a declarat Mădălin Guruianu.
         Acesta a precizat că cea mai importantă misiune a PNL în campania pentru demiterea preşedintelui este 'de a convinge cetăţenii să-şi exprime părerea, să nu tacă'.
         Guruianu a menţionat că o delegaţie format din câteva zeci de persoane din cadrul organizaţiei PNL Covasna a participat marţi la mitingul anti Băsescu organizat de USL la Braşov, iar săptămâna viitoare vor participa la un miting similar organizat la Bucureşti.
         Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat recent că îi îndeamnă pe etnicii maghiari să iasă la vot în ziua referendumului şi să vozete fiecare aşa cum îi dictează conştiinţa.
         'De fiecare dată când sunt alegeri, Uniunea subliniază importanţa prezenţei la vot şi a folosirii drepturilor noastre cetăţeneşti. Sfatul UDMR către cetăţenii maghiari este identic celui adresat parlamentarilor săi: votaţi cum vă îndeamnă conştiinţa!', a spus Hunor Kelemen.
         Acesta a mai menţionat că nu consideră că este 'misiunea' UDMR să încline balanţa de o parte sau alta şi nici să facă dreptate în lupta politică dintre partidele româneşti. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)

Comentarii