Propunere de premii speciale cu ocazia deschiderii noului an școlar


MESAGERUL DE COVASNA> 

Deschiderea anului şcolar la CNMV

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” festivitatea a început la ora 10, în curtea şcolii, ce a devenit neîncăpătoare.

Conducerea şcolii şi cadrele didactice i-au întâmpinat pe elevi alături de prefectul judeţului, Codrin Munteanu, subprefectul Otto Milik, consilierul local Mădălin Guruianu, doamna inspector general adjunct, Maria Băilă – din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, iar din partea societăţii civile, Codruţ Opaiţ.
„Am să mulţumesc colegilor şi părinţilor, şi în special părinţilor, care au ales această şcoală ca fiind cea care este potrivită pentru copiii dânşilor; mulţumesc colegilor pentru toate strădaniile de anul trecut, pentru rezultatele bune pe care le-am avut la toate examenele naţionale, şi am  vrut în mod special să o fac aici în careu, de faţă cu toată lumea,  pentru că într-adevăr s-au străduit (…)” a spus directoarea Colegiului, Luminiţa Curceanu.
Profitând de ocazie, aceasta i-a informat pe elevi în legătură cu faptul că vor fi supravegheaţi video: „Vreau să vă anunţ că anul acesta veţi fi supravegheaţi video şi bănuiesc că toată lumea ştie. Toată şcoala este supravegheată video, sistemul funcţionează, aşa că vă rog frumos să aveţi mare grijă ce veţi face pe culoarele şi în curtea şcolii. Urez un an nou şcolar bun atât colegilor mei, cât şi elevilor şi părinţilor”, a spus directoarea Colegiului.

Consilierul local Mădălin Guruianu, a transmis mesajul primarului Antal Arpad, care nu a putut fi prezent la festivitate.
Totodată, Mădălin Guruianu a anunţat propunerea sa de a oferi burse speciale din parte Consiliului Local Sfântu Gheorghe absolventei Colegiului, Ştefania Ursică premiată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie şi profesorului acesteia, Ioan Răduţă: „Pentru că tot aţi auzit de acest rezultat ieşit din comun pentru Sfântu Gheorghe şi „Mihai Viteazul”, îmi permit să vă spun, în premieră, că astăzi (ieri – n. red.), în şedinţa comisiei din Consiliul Local voi propune să existe un premiu special, atât  financiar, dar cu atât mai mult o recunoaştere din partea noastră ca şi comunitate, atât pentru eleva Ştefania Ursică, cât şi  pentru domnul profesor Răduţă, care cu siguranţă ne-a  făcut în acest an să fim foarte, foarte mândri  că trăim în acest oraş în care se pot vedea rezultate atât de spectaculoase şi puţin aşteptate pentru această ţară. Mă înclin foarte mult şi vă mulţumesc şi eu încă o dată şi sper că vor simţi din plin şi din partea Consiliului Local o apropiere faţă de dânşii”, a spus Mădălin Guruianu.

Comentarii