BURSELE SFÂNTU GHEORGHE în presă


Cinci elevi merituoşi aflaţi în anul terminal la unităţile de învăţământ liceal din municipiu ar putea fi răsplătiţi şi anul acesta de către Consiliul Local, prin Bursele Sfântu Gheorghe.

În cadrul unei conferinţe de presă, Mădălin Guruianu, membru al Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, a declarat că a depus în cursul zilei de ieri   propunerea de hotărâre pentru şedinţa următoare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, prin care să fie adus la zi calendarul pentru acest an al hotărârii 184 din 2009, prin care vor fi acordate cele 5 burse a câte 3000 de lei fiecare, pentru elevii merituoşi din Sfântu Gheorghe.

Bursă specială

Mădălin Guruianu a precizat că a obţinut acceptul Comisiei de Tineret şi Sport, şi al primarului municipiului, Antal Arpad, asupra unei burse speciale mai valoroase pentru performanţa deosebită a Ştefaniei Ursică, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, medaliată cu aur în vara acestui an la Olimpiada Internaţională de Geografie, dar şi pentru profesorul tinerei, domnul Răduţă Ioan.
„Astăzi (n.r. – ieri) am depus proiectul de actualizare a burselor Sfântu Gheorghe pentru acest an, ca perioadă de depunere în luna noiembrie (…). În mod deosebit, în acest an am primit acceptul verbal al domnului primar dar şi al Comisiei de Tineret şi Sport din care fac parte, şi va exista o bursă de excepţie pentru Ştefania Ursică, aşa cum, dacă vă aduceţi aminte, am reuşit să avem o bursă de excepţie pentru Szergo Peter, exact pentru acelaşi tip de premiu, o medalie de aur, la fizică. Cred că ar trebui să ne simţim foarte mândri că am fost contemporani cu două medalii de aur într-un oraş atât de mic (…) Deoarece propunerea mea a fost să existe un premiu dublu şi pentru profesorul Ştefaniei Ursică, domnul Răduţă Ioan, şi deocamdată am acceptul colegilor mei şi al domnului primar, sper să existe acest premiu”, a explicat Mădălin Guruianu. 

Propunere: Burse şi pentru profesori

Mădălin Guruianu a mai spus că, tot ieri, a depus o propunere pentru o hotărâre nouă prin care Consiliul Local să poată acorda recunoaştere şi stimulente financiare profesorilor de excepţie, începând cu anul viitor.
„Dacă performanţa lui Szergo Peter de acum 4 ani mă făcea să propun bursele pentru elevi, care au devenit practic o tradiţie în Sfântu Gheorghe, de data aceasta performanţa domnului profesor Răduţă m-a făcut să propun tot astăzi (n.r. – ieri)(…) un tip de Burse Sfântu Gheorghe pentru profesorii excelenţi din  Sfântu Gheorghe, pe modelul burselor pentru elevi. Cred că şi aceştia chiar merită sprijiniţi şi încurajaţi să continue (…) şi pentru această energie, pentru acest efort intelectual pe care-l  fac cu majoritatea copiilor deosebiţi care ne reprezintă în ţară sau în afara ţării, cred că ar trebui recompensaţi. Propunerea mea este să existe tot cinci burse pentru cei mai buni, sau bursele de excelenţă pentru profesorii din Sfântu Gheorghe, burse care pot fi acordate începând cu anul viitor, evident”, a explicat Mădălin Guruianu.
Ana Alina Costache

OBSERVATORUL DE COVASNA: Mădălin Guruianu (PNL) propune instituirea unor burse de excelenţă pentru profesori


Consilierul local Mădălin Guruianu (PNL) propune Consiliului Local Sfântu Gheorghe instituirea burselor de excelenţă pentru profesori.
Acesta a depus marţi un proiect de hotărâre prin care propune ca începând de anul viitor cei mai merituoşi dascăli din Sfântu Gheorghe să fie recompensaţi financiar pentru implicarea şi performanţele muncii lor.
Mădălin Guruianu consideră că aceste burse sunt importante nu atât pentru valoarea lor în bani, cât pentru încărcătura simbolică, reprezentând în fapt o recunoaştere a meritelor dascălilor care îşi încurajează elevii să exceleze. Proiectul de hotărâre, care urmează să fie supus dezbaterii în următoarea şedinţă, prevede ca anual Consiliul local Sfântu Gheorghe să acorde câte cinci burse de excelenţă pentru profesori, în valoare de 3.000 de lei fiecare.
Guruianu a menţionat că ideea de a propune aceste burse i-a venit după ce una dintre fostele eleve ale Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Ştefania Ursică, a fost medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie din acest an, iar un merit deosebit la obţinerea acestei performanţe l-a avut profesorul ei, Ion Răduţă.
Mădălin Guruianu a fost cel care în anul 2009 a convins Consiliul Local Sfântu Gheorghe să instituie bursele de excelenţă pentru elevi, după ce unul dintre absolvenţii Colegiului „Székely Mikó”, Szerző Péter, a obţinut aur la Olimpiada internaţională de Fizică din Mexic.

  • EDUCAŢIE
  • RADIO MUREȘ: Burse de excelenţă pentru profesori

  • COVASNA
  • |
  • 09 octombrie 2012
 Burse de excelenţă pentru profesori
Taguri
Consilierul local liberal Mădălin Guruianu
Este propunerea consilierului local liberal Mădălin Guruianu. El a depus, azi, un proiect de hotărâre prin care propune ca, începând de anul viitor, cei mai merituoşi dascăli din Sfântu Gheorghe să fie recompensaţi financiar pentru implicarea şi performanţele muncii lor. Mădălin Guruianu consideră că aceste burse sunt importante nu atât pentru valoarea lor în bani, cât pentru încărcătura simbolică, reprezentând în fapt o recunoaştere a meritelor dascălilor care îşi încurajează elevii să exceleze.
Proiectul de hotărâre, care urmează să fie suspus dezbaterii în următoarea şedinţă, prevede ca anual Consiliul local Sfântu Gheorghe să acorde câte cinci burse de excelenţă pentru profesori, în valoare de 3000 de lei fiecare.
Guruianu a menţionat că ideea de a propune instituirea acestor burse i-a venit după ce una dintre fostele eleve ale Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, Ştefania Ursică, a fost medaliată cu aur la Olimpiada Internatională de Geografie din acest an, iar un merit deosebit la obţinerea acestei performanţe l-a avut profesorul ei, Ioan Răduţă.
Mădălin Guruianu a fost cel care în anul 2009 a convins Consiliul local Sfântu Gheorghe să instituie Bursele de excelenţă pentru elevi, după ce unul dintre absolvenţii Colegiului „Szekely Miko", Szerzo Peter, a obţinut aur la Olimpiada internaţională de Fizică din Mexic.
Mara Deleanu

Comentarii