LANSARE EMIL PANTELIMON
DIN SFÂNTU GHEORGHE. PENTRU SFÂNTU GHEORGHE. LA BUCUREȘTI.

Duminică dupăamiază, peste 100 de persoane au fost prezente la Castelul Szentkereszteny din Arcuș la o lansare-eveniment de candidatură pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Neobișnuit și cu adevărat excepțional a fost prezența invitaților din domeniul cultural și politic, sosiți special pentru a-l susține pe Emil Pantelimon. Au fost trei personalități culturale de excepție, soprana Felicia Filip, regizorul Cristian Mihăilescu și președintele UNIMIR, Miltiade Nenoiu, dar și doi dintre cei mai de succes tineri liberali din țară, Liviu Jicman, fost președinte CSL și actualmente șef de cabinet la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Adrian Atomei, vicepreședinte TNL și viceprimar al Brașovului. Au luat deasemenea cuvântul cei trei membri ai echipei de campanie pentru „cel mai tânăr candidat”, consilierii liberali din Sfântu Gheorghe, Marilena Profiroiu, Cziprian Lorand și Mădălin Guruianu, dar și dna Brândușe Roman, fosta directoare a Colegiului Național Mihai Viteazul și profesoara de istorie alături de care a avut cele mai mari satisfacții la olimpiadele naționale la care a participat Emil Pantelimon.
S-au spus multe vorbe frumoase, au fost emoții mari dar și încurajări pe măsură pentru unul dintre tinerii ale cărui realizări pe multiple planuri au fost subliniate pe larg de către cei 9 vorbitori, iar la final Emil pantelimon a expus cei doi piloni ai campaniei sale. În primul rând el se definește a fi ca „omul care poate duce mesajul de normalitate în Parlamentul României”, adică acea persoană care este un exemplu viu, el și multitudinea sa de acțiuni multiculturale, că în Covasna și Hargita există o conviețuire autentică între români și maghiari, departe de politicianismele etniciste care încearcă să tragă foloase din conflicte artificial create. În al doilea rând a vorbit despre un posibil proiect de lege prin care cele 15 instituții culturale de prim rang ale țării, teatre, opere, filarmonici, subvenționate de Ministerul Culturii, să fie încurajate să aibe reprezentații în toate municipiile de județ din țară, într-un fel de „stagiune-turneu”.
Cu speranța unei campanii decente și pline de bun simț, echipa de campanie a lui Emil Pantelimon urează succes tuturor contracandidaților și dorește o competiție plină de fair-play, în care oamenii ar trebui să analizeze cu atenție vorbele, dar mai ales faptele tuturor candidaților pentru Camera Deputaților, colegiul numărul 1 din județul Covasna și să aleagă în consecință pe cel mai potrivit să reprezinte întreaga comunitate din Sfântu Gheorghe, români și maghiari deopotrivă.

Comentarii