MARIUS OBREJA, SENATOR LIBERAL DE COVASNA


OBSERVATORUL DE COVASNA: Marius Obreja (USL), primul senator român din judeţul Covasna
Surpriza complicatului proces de redistribuire a venit din colegiul senatorial Târgu Secuiesc – Covasna – Întorsura Buzăului, unde candidatul USL Marius Obreja a câştigat mandatul de senator, urmând ca acest colegiu să aibă doi reprezentanţi în cea mai importantă cameră a Parlamentului României.
Obreja este primul român din judeţul Covasna care accede în Senatul României în ultimii 22 de ani. Acesta a obţinut 5.953 de voturi la alegerile de duminică, situându-se pe locul al doilea după candidatul UDMR, Olosz Gergely, care a câştigat mandatul de senator din primul tur cu 19.711 voturi.
„În primul rând am ajuns aici cu o mică contribuţie a mea şi cu mai multă contribuţie a colegilor mei din PNL Covasna, cu muncă şi cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că mereu e un cumul de factori în astfel de împrejurări. Mă bucur că voi reprezenta comunitatea românească în Senat, acest lucru fiind benefic pentru locuitorii judeţului – cu cât sunt mai mulţi reprezentanţi la Bucureşti, cu atât mai bine. Voinţa mea este să dublez proiectele pentru judet şi să le deschid uşile tinerilor către Bucureşti”, a declarat preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja.
În legătură cu eventuala cooptare a UDMR la Guvernare, Obreja a declarat: „Mă bucur că UDMR a intrat în Parlament, însă nu cred că Uniunea trebuie cooptată la Guvernare. UDMR are nevoie de o pauză în opoziţie după toate guvernările la care a luat parte.”
Marius Obreja s-a născut pe 16 august 1960 în localitatea harghiteană Tulgheș, iar în 1985 a absolvit Facultatea de Mecanică, secţia Autovehicule Rutiere din cadrul Universităţii Braşov. De-a lungul vremii, Obreja a lucrat ca inginer în cadrul Întreprinderii Tractorul Miercurea Ciuc și a altor societăți comerciale. Liderul PNL Covasna a condus în ultimii ani o societate producătoare de nutreţuri pentru animale, fiind anterior și administrator al acesteia. În trecut, Obreja s-a aflat și pe alte funcții de conducere în domeniul economic, conducând în anii ’90 o societate comercială cu sute de angajați, lucrând cu Fondul Proprietății de Stat și Oficiul de Recuperare a Creanțelor Publice.Comentarii