04 aprilie 2012

din conferinţa de presă de astăzi...

Omagiu organizatorilor REFLEX

Am felicitat public organizatorii Festivalului de Teatru Reflex pentru o ediţie a doua de excepţie, care a transformat Sfântu Gheorghe pentru două săptămâni în Capitala Culturală a României, multitudinea de producţii şi invitaţii de marcă făcând din cochetul nostru oraş un adevărat loc de pelerinaj pentru criticii şi iubitorii de teatru. La şedinţa de săptămâna trecută am propus şi dl primar, plus colegii consilieri au aprobat să-l invităm pe dl. Bocsardi Laszlo, directorul evenimentului, la următoarea şedinţă de Consiliu Local pentru a-l premia aşa cum se cuvine!

Aplauze pentru 3 M

Am salutat şi felicitat echipa de voluntari responsabili de proiectul multicultural 3 M. Consiliile de Elevi de la colegiile Miko, Mikes si Mihai Viteazul realizează fix în aceste zile unul dintre proiectele-pilot de mare însemnătate ca simbol pentru buna convieţuire şi colaborare între tinerii in SFântu Gheorghe. Proiectul acestora va fi popularizat şi oferit ca exemplu de bună practică în cadrul programelor Cortului de Tineret cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe 2012, cort care, în premieră, va fi amplasat în inima oraşului, practic la km.0, în curtea Primăriei Sfântu Gheorghe.

Kristaly Hunor, noul preşedinte TNL Sfântu Gheorghe şi primul său proiect

Am avut ocazia să-l prezint pe tânărul nou preşedinte al TNL Sfântu Gheorghe, Kristaly Hunor, absolvent 2011 al Facultăţii de Informatică al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, un voluntar de bază pe vremea când era la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, şcoală absolvită în 2008. Exact genul de tânăr absolvent de succes care s-a întors acasă în beneficiul său, dar şi al comunităţii din care a pornit.
Primul său proiect va fi realizat în zilele următoare şi va consta în vopsirea de ouă pentru Paşti, plus oferirea de felicitări pentru o parte dintre credincioşii catolici şi reformaţi din oraş, la acest sfârşit de săptămână, dar şi pentru cei ortodocşi la sfârşitul următoarei săptămâni.Să recăpătăm speranţa!

În acest sfârşit de săptămână, catolicii şi reformaţii, peste încă 7 zile, ortodocşii, sărbătoresc cel mai important moment al creştinismului, Învierea Domnului. Mesajul de unitate şi de bună înţelegere între maghiari şi români nu putea găsi un alt moment mai propice, decât această sărbătoare crucială. Sper din tot sufletul să devenim mai buni, mai înţelegători, mai deschişi spre aproapele nostru, pentru a lăsa deoparte ceea ce ne desparte şi să încercăm să vedem mai clar şi mai limpede ceea ce ne uneşte, în amintirea sacrificiului suprem al Domnului!
Redeşteptaţi-vă speranţele şi visele pentru că ÎMPREUNĂ PUTEM FI MAI BUNI!
SĂRBĂTORI LUMINATE, CREŞTINI!

02 aprilie 2012

REFLEX de vis şi "Racoviţă Open"

Am avut 2 săptămâni de vis în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru "Reflex 2012", pentru care trebuie să mulţumesc echipei de la Teatrul "Tamasi Aron", condusă de Bocsardi Laszlo - director eveniment şi Pal Attila - responsabil financiar, plus echipa de voluntari coordonaţi de Fazakas Misi. Prezenţa atâtor trupe de teatru importante din ţară şi străinătate, onoranţii vizitatori, critici sau oameni de teatru, mediatizarea naţională şi internaţională avută, au  transformat fără tăgadă Sfântu Gheorghe în Capitala Culturală a României, măcarpentru câteva zile.

Sfâritul de săptămână m-a purtat tocmai în inima Transilvaniei, unde am participat la Racoviţă Open 2012, un turneu în carearbitrii au fost coordonaţi d eal nostru Radu Cotarcea, echipa învingătoare a fost pregătită şi d eal nostru Vlad Vidican, ne-am întors cu prima menţiune şi locul al IV-lea la vorbitori prin Simina Gheorghincă şi o calificare ca arbitru în sferturi pentru mine, cele două echipe de la Debate Club Saint George nereuind calificarea în eliminatorii... Oricum, a fost un week-end reuşit, spre întărirea mişcării d edezbateri academice in România. Felicitări, organizatorilor, câştigătorilor şi participanţilor!

http://sfantugheorghetineret.blogspot.com/2012/04/saint-george-debate-club-la-racovita.html