ÎMPREUNĂ PENTRU TEATRUL ANDREI MUREȘANU!


  • RADIO MUREȘ: Marius Obreja susţine reabilitarea cinematografului din Sf. Gheorghe

  • COVASNA
  • |
  • 24 ianuarie 2013
Marius Obreja susţine reabilitarea cinematografului din Sf. Gheorghe

Senatorul PNL Marius Obreja va susţine proiectul de reabilitare a fostului cinematograf din Sfântu Gheorghe iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe, precum şi alte proiecte importante pentru locuitorii judeţului.
Marius Obreja a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este dispus, din poziţia pe care o are, să sprijine autorităţile locale în orice proiect benefic pentru locuitorii judeţului, dar a menţionat că până acum nu a primit nici o solicitare din partea vreunui primar din judeţ.
Acesta a mai spus că va încerca să atragă fonduri de la bugetul de stat pentru reabilitarea şi modernizarea fostului cinematograf Arta din Sfântu Gheorghe, precum şi a unor drumuri, printre care cel care duce spre staţiunea Balvanyos şi lacul Sfântu Ana, care este foarte degradat.
Primăria Sfântu Gheorghe intenţionează să înceapă în acest an lucrările de reabilitare şi moderizare a fostului cinematograf Arta unde va fi mutat sediul Teatrului românesc „Andrei Mureşanu".
Imobilul va fi recompartimentat astfel încât să poată găzdui o sală de spectacole şi repetiţii, spaţii administrative, precum şi două săli de cinema 3D cu 96, respectiv 81 de locuri. Investiţia este evaluată la aproape un milion de euro.
Mara Deleanu

COVASNAMEDIA: Reabilitarea fostului Cinema Arta, prioritate pentru senatorul Marius Obreja


Reabilitarea fostului Cinema Arta, prioritate pentru senatorul Marius ObrejaLiderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, răspunde pozitiv solicitării primarului Antal Árpád și spune că va susține alocarea de bani de la Bugetul național pentru lucrările de reabilitare a clădirii fostului Cinema Arta.
Potrivit lui Marius Obreja, reabilitarea clădirii fostului cinematograf, care va deveni noua casă a Teatrului Andrei Mureșanu, este un proiect prioritar pentru care va cere bani, alăturându-se astfel demersurilor de la nivel local în acest sens.
Potrivit primarului Antal Árpád, reabilitarea a fost evaluată la un milion de euro, însă fără contribuție din fonduri guvernamentale lucrările ar putea dura ani întregi, căci bugetul orașului nu poate suporta o astfel de sumă.
În context, Obreja s-a referit și la drumul județean spre Lacul Sfânta Ana, un drum distrus și periclitat de alunecările de teren. Obreja a arătat că așteaptă să se limpezească lucrurile, pentru a vedea cărei autorități publice va „aparține” drumul.
„Unul dintre primele drumuri pe care le voi face pentru finanțări va fi la domnul Relu Fenechiu și voi face public ce valori pot fi aduse în județ la modul real pentru acest drum (…). Tendința este să mă duc cu 400 de km de drum din județ… cât va rămâne însă, vom vedea”, a mai spus Obreja.


Comentarii