Discurs PRO NORMALITATE la Congresul PNL din 23 feb. 2013


Sâmbătă, 23 februarie am luat prima dată cuvântul la un Congres PNL. Sunt membri din 2009 și e al treilea Congres liberal la care particip. Impresionant să vorbești pe o scenă pe care se află seniorul partidului, dl. Quintus, fix de la tribuna la care au vorbit personalități marcante ale partidului...
Mesajul meu a fost simplu și scurt. Exact cum spunem de câțiva ani în Sfântu Gheorghe, cum sublinia și domnul senator Obreja în primul său discurs din Senat, românii și maghiarii trăiesc în bună pace și înțelegere în Covasna, în ciuda unor capete înfierbântate, și de o parte și de cealaltă, care încearcă să facă să nu fie așa, spre tristul și deplorabilul lor câștig electoral. Sper să fi fost înțeles bine atunci când le-am transmis celor aproape 1500 de liberali din toată țara prezenți la eveniment, că așa cum bătaia de aripi a unui fluture naște un uragan în cealaltă parte a globului, fiecare declarație a domniilor lor despre zona noastră are un efect mult amplificat atât la românii minoritari, dar și la maghiarii majoritari. Am încheiat cu speranța că efectul acesta multiplicator ar trebui să ia multă amploare în aceste momente, când un minoritar a câștigat, pe deplin meritat, un loc de frunte în ierarhia PNL, primarul Sibiului, domnul Klaus Iohannis devenind cu suportul majorității covârșitoare a celor prezenți, prim-vicepreședintele PNL. Respectăm și prețuim minoritățile din România și credem că numai ÎMPREUNĂ PUTEM FI MAI BUNI! 
Anul trecut am ascultat cel mai impresionant mesaj din viața mea despre această țară și cu reverberații puternice în zona noastră, mesaj după care cred că ar trebui să ne ghidăm toți, în fiecare zi: Nu văd Romania ca pe o moștenire de la părinții nostri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu imprumut de la copiii noștri! (Majestatea Sa, Regele Mihai)
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Comentarii