Covasna: PNL cere demisia inspectorului şcolar


 
COTIDIANUL> Covasna: PNL cere demisia inspectorului şcolar
 

Conducerea PNL Sfântu Gheorghe cere demisia inspectorului şcolar general Keresztely Irma, care este şi consilier judeţean din partea UDMR, considerând că în acest fel s-ar face primul pas concret în direcţia separării politicului de învăţământ.
Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, menţionează într-un comunicat că organizaţia locală salută măsurile ''juste'' luate de ISJ la Liceul ''Korosi Csoma Sandor'' din staţiunea Covasna în urma scandalului ''bentiţei tricolore'', în mod deosebit măsura ''interzicerii imixtiunii politicului în şcoală" care a stat în mai multe rânduri la baza unor neînţelegeri.
Guruianu aminteşte că atât directorul liceului din Covasna, cât şi inspectorul şcolar general Keresztely Irma sunt implicaţi politic.
''(...) Directorul de la liceul în cauză este consilier local din partea unui partid politic în Consiliul local Covasna. Dar, deoarece situaţia domniei-sale nu este singulară în judeţ şi probabil nici în ţară, considerăm că ar trebui să începem cu începutul, puţin mai de sus, de la rădăcina acestor imixtiuni ale politicului în şcoli, cel puţin în judeţul Covasna şi cerem, în spiritul şi având la bază rezoluţia ISJ Covasna, demisia doamnei Keresztely Irma, consilier judeţean din partea UDMR în Consiliul Judeţean Covasna'', se arată în comunicat.
Mădălin Guruianu menţionează că sancţionarea de către Inspectoratul Şcolar a conducerii liceului din Covasna pentru ''gestionare defectuoasă a situaţiei'' este corectă, iar măsurile impuse pentru prevenirea unor situaţii similare sunt binevenite.

Comentarii