Zile faine la Sfântu Gheorghe

PAGINI DE JURNAL ONLINE...
PENTRU CEI CARE IUBESC SFÂNTU GHEORGHE! Miercuri 20 martie

Conferință de presă LANSARE CORT TINERET 2013, împreună cu tinerii maghiari...
ÎNTOTDEAUNA PENTRU NORMALITATE! ESTE EVIDENT CĂ ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI!
„Cu siguranţă, în Sfântu Gheorghe a fost o mare premieră când în 2009 ne-am hotărât să facem corturile de tineret împreună şi am avut câteva activităţi comune în acel prim an. După aceea, din 2010, nu am mai renunţat la ideea de a avea un cort comun în care am avut activităţi şi separate şi împreună. Evident, am făcut şi activităţi pentru identitatea fiecăruia, dar am avut, şi în fiecare an încercăm să avem mai multe activităţi comune prin care să atragem cât mai mulţi tineri, indiferent de etnia din care fac parte”.
REFELECTARE MASSMEDIA LOCALĂ:Joi 21 martie


Astăzi am fost la Dobolii, să prezint condoleanțe familiei Dițu pentru pierderea suferită. Domnul Mihai Dițu a fost cu adevărat un OM adevărat, respectat și iubit deopotrivă de familie, colegi, prieteni, români și maghiari deopotrivă și dispariția sa prematură, la doar 56 de ani, datorită unui cancer pulmonar, este o pierderea grea pentru comunitatea noastră. Sper ca în cel mai scurt timp să avem un MEMORIAL DE ȘAH MIHAI DIȚU, sportul pe care l-a practicat la cel mai înalt nivel pentru Sfântu Gheorghe, cu pasiune și dăruire.
Dumnezeu să-l odihnească în pace și pe cei rămași să-i ajute să-i păstreze amintirea!

Felicitări Radu Ursache, unul dintre cei mai talentați tineri informaticieni! Din Sfântu Gheorghe a apărut SiriRO, asistentul vocal oferit de Apple in engleza, tradus si 100% functional in limba romana (prezentat la Pro Tv si la RealitateaTV!


Felicitări Balázs Gyurkó pentru debutul cu expoziția de fotografie cu subiecte sportive de la Bertis Pub! 

Felicitări actorilor Sebastian Marina și Veres Nagy Attila pentru un spectacol excelent cu "Game, set, match", la Cafeneaua Hu-Huu... Vă promit promovare masivă pentru acest spectacol pe care-l consider de foarte bun augur pentru Sfântu Gheorghe și o lecție de normalitate care trebuia să reconfirme că arta nu are granițe și că putem aprecia un produs cultural excelent, indiferent de limba în care este jucat. Spor maxim și abia aștept să mai fie programat! Un spectacol care trebuie văzut! Gânduri bune, prieteni!

Vineri 22 martie

Meci fără spectatori în Ungaria pentru Naționala noastră de fotbal. Tot din motive de xenofobie. Ale maghiarilor după ultimul meci... Dar, cel puțin astăzi, grobienii din ambele etnii, care și-ar fi dorit manifestări de ură interetnică, nu vor avea acces pe stadion... Nu condamn toți spectatorii, Doamne ferește!, așa cum nu generalizez la toți fanii celor două echipe, sau la iubitorii de fotbal, dar cred că de prea multe ori am văzut cum un gest minor poate duce la efecte majore nefaste... Una dintre măsurile drastice luate de forurile internaționale de fotbal care ar fi trebuit să dea de gândit celor cu "minți înfierbântate", care-și necinstesc prea des aproapele și se gândesc doar să provoace. Fie ca cel mai bun să câștige, dar ținem cu România! Hai băieți!

Maghiarii au găsit o soluţie care să-i permită "Regelui" să fie prezent în tribune vineri seară. L-au acreditat ca ziarist pe Gheorghe Hagi. JOS PĂLĂRIA! RESPECT!

Saint George Debate Club va fi din nou prezent la Gala Societății Civile! Cu proiectele City Of Debate și Debate Corner! ... dar cine să fie interesat de știrile pozitive, gen cel mai amplu campionat de dezbateri academice din România, desfășurat și în română și în maghiară, cu aproape 500 de participanți are loc în fiecare an la Sfântu Gheorghe...

Autoritățile vor stinge lumina în oraș pentru o oră și avem autorizație pentru sărbătorirea din Parcul Central, prieteni! Saint George Earth Hour cu lansare de lampioane roz și serată folk, cu cântece în română și maghiară! HAI ȘI TU SĂ PROMOVĂM NORMALITATEA!

Intervenție în direct pe B1TV pentru promovarea normalității și a proiectelor cu care Sfântu Gheorghe este cu adevărat un oraș important din țară... intru în direct undeva după o oră și jumătate din emisiune, pentru vreo 15 minute: http://inregistrari.b1.ro/view-22_Mar-2013-aktualitatea_b1-84.html

Un scor echitabil, 2-2 între Ungaria și România, cu un mic avantaj pentru ai noștri care dispută meciul direct la București, cu tribunele pline... Să sperăm că egalitatea de pe tabela de marcaj și mesajele de normalitate transmise de Gheorghe Hagi, comentator sportiv invitat în această seară la postul maghiar de televiziune M1, vor detensiona mult "mințile înfierbântate" din media națională și de pe internet... Pentru normalitate, prieteni!

Pentru aproximativ o oră am încercat să mă familiarizez cu ce înseamnă să fii bibliotecar... FAIN TARE! Am servit câțiva cititori, am făcut două permise noi și am reînnoit unul... Mi-a plăcut mult și cred că este un loc de muncă extrem de plăcut. Mulțumesc pentru amabilitate doamnelor și domnilor care m-au ajutat, clienților pentru înțelegere și celor care au avut această inițiativă, care pe mine m-a prins foarte tare... Spor la treabă, oameni buni și VĂ INVIT LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ "BOD PETER" DIN SFÂNTU GHEORGHE! MERITĂ! foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.523622881023771.1073741829.100001281904659&type=1

Sâmbătă 23 martie

79-64! VICTORIE INCREDIBILĂ pentru fetele de la Sepsi Sic cu echipa de Euroligă din Târgoviște! 4 americance, 1 sârboaică, o unguroaică și două românce, dintre care una de etnie maghiară, au reușit una dintre cele mai frumoase momente pentru comunitatea noastră! Sfântu Gheorghe s-a bucurat astăzi enorm și o sală arhiplină de suporteri au aplaudat adesea în picioare un meci excelent fabulos. Felicitări fetelor și JOS PĂLĂRIA PENTRU VOI! Jence Ann Rhoads, Jasmin Marie Bailey,  Tabytha Donne Wampler, Mekia Shanta Valentine, Mima Ivanovic, Kajdacsi Judit, Elena Dinca, Sinka Andrea
Atmosferă de zile mari, ca la orice meci de acasă al fetelor noastre! Cum să nu crezi că ÎMPREUNĂ, orice minune este posibilă! Și astăzi a fost! Sepsi Sic - CSM Târgoviște 79-64! Felicitări, fetelor și felicitări, oameni buni! We love Saint George! https://www.facebook.com/photo.php?v=155463924617865

Atmosferă superbă astă-seară în centrul orașului Sfântu Gheorghe. S-au stins luminile în oraș, au fost lansate aproape 100 de lampioane și s-a cântat la chitară muzică folk românească și maghiară, sărbătorind din nou, alături de mii de orașe și miliarde de oameni "Ora Pământului". We love Saint George!
Comentarii