Jurnal Online Pozitiv 1-8 aprilie


Luni 8 aprilie

De la 14 ședință extraordinară de adoptare a bugetului municipiului Sfântu Gheorghe... și imediat acordămîmpreună cu colegii din Comisia de Tineret și Sport, bugetele pentru proiectele depuse de asociațiile nonguvernamentale pentru sem. I 2013... Să sperăm că va fi într-un ceas bun și că ulterior, pe parcursul anului, vom putea primi o rectificare pozitivă peste cei 600.000 alocați în acest moment în buget pentru aceste proiecte.

Un alt super talentat tânăr din Sfântu Gheorghe, "GABI, Acrobatul cu Bicicleta", vine direct din semifinala de la Românii Au Talent 2013, la Cortul de Tineret cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe! Duminică 28 aprilie îl admirăm la finala Saint George Got Talent! Succes maxim Orban-Barra Gabor!

Elevii (si profesorii :)) Liceului de Arte "Plugor Sandor" Sfantu Gheorghe au adus patru premii nationale (din 4 elevi trimisi la Olimpiada Nationala de Muzica Alba Iulia)!!!!

Attila Csoma - tuba Premiul I 
Szocs Botond - pian Premiul III 
Peter Ervin - flaut Mentiune speciala
Arnold Kovács - contrabas Mentiune speciala

Dacă vineri organizăm evenimentul cinematografic al anului la Sfântu Gheorghe - Spectacol de Gală cu POZIȚIA COPILULUI, în prezența echipei de realizatori, sâmbătă suntem la acțiunea națională PLANTĂM FAPTE BUNE, coordonată la nivel județean de Asociația Alutus! HAI ȘI TU CU NOI!

Vă povesteam de hotărârea aceasta a Consiliului Local luată de anul trecut... ne apropiem prieteni să fim printre primele orașe din țară care nu va mai cheltui pe iluminatul public decât din energia verde produsă de parcul cu panouri solare de la ieșirea dinspre Vâlcele - 4 ha.http://www.mesageruldecovasna.ro/stiri/a-fost-semnat-contractul-pentru-realizarea-unui-parc-fotovoltaic-la-sfantu-gheorghe/

WEEKEND

VIZITA EXEMPLARĂ A CELOR PESTE 100 DE TINERI COVĂSNENI LA BUCUREȘTI!

120 de tineri români și maghiari din localitățile Valea Crișului, Chichiș, Zăbala, Malnaș, Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului și Zagon au participat vineri, 5 aprilie 2013, la invitația senatorului Marius Obreja, la proiectul Copiii Covasnei vizitează Capitala României.

Împreună cu 110 elevi și 8 cadre didactice, ne-am oprit la Brașov, în drumul spre Capitală. Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Muzeul Țăranului, Parcul Herăstrău și Arcul de Triumf sunt atracțiile principale ale zilei pentru tinerii covăsneni, români și maghiari deopotrivă din Barcani, Chichiș, Întorsura Buzăului, Malnaș, Sita Buzăului, Valea Crișului, Zagon, Zăbala.
Împreună suntem MAI BUNI!
Együtt JOBBAK vagyunk!

O rapidă acțiune a "guerillei net" de voluntari și Covasna este pe locul 8 în țară! Votați, dragilor!

Anul cu cel mai prolific program la Cortul de Tineret! Să ne bucurăm împreună, prieteni!

SUCCES LA MECIUL DEMONSTRATIV DIN LICEUL MIKES KELEMEN ȘI MERGEM
ÎN INIMA ARDEALULUI, LA RACOVIȚĂ OPEN CLUJ 2013!http://saintgeorgedebate.blogspot.ro/2013/04/impreuna-sustinem-viitorii-lideri-ai.html?spref=fb


HAI SĂ-L CUNOȘTI PERSONAL VINEREA VIITOARE ÎN SFÂNTU GHEORGHE PE CĂLIN PETER NETZER LA PREMIERA DE GALĂ DE LA TEATRU!
"Regizorul filmului „Poziţia copilului”, primul film românesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, şi-ar fi dorit să fie înzestrat cu calităţile unui compozitor, iar starea lui de spirit actuală este maniacală. Detestă ipocrizia şi prostia, iar dacă ar putea, şi-ar schimba culoarea ochilor."

TINERI EXCELENȚI!

Felicitări și pentru extrem de talentatul artist Lorincz Robert, tot de la Liceul de Artă, care a obținut locul I la secțiunea pictură, la același concurs național de Tinere Talente "Carmen Silva" de la Peleș / Sinaia!

Veștile bune și informațiile necesare nu se opresc în Jurnalul Online Pozitiv: LOCUL 2 PE ȚARA PENTRU Ruta Alina din Sfântu Gheorghe, la concursul de Tinere Talente carmen Silva de la Peleș / Sinaia, la secțiunea de grafică. Respect, domnișoară!

Felicitări Vlad Constantinescu pentru medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică! Sfântu Gheorghe este mândru de astfel de tineri, adevărații viitori lideri ai comunității! Jos pălăria, tinere!

FELICITĂRI Feli Marinescu pentru premiul al III-a obținut astăzi la Olimpiada Națională de Limba Română cu un punctaj de 113.5 la doar 0.25 puncte pe medalia de argint. Bursiera "Sfântu Gheorghe" din 2012 demonstrează din nou că seria de VIITORI LIDERI AI COMUNITĂȚII continuă! BRAVO, DOMNIȘOARĂ!

Alături de bursiera FELI MARINESCU și alți doi câștigători din anii anteriori, Ioana Panaitiu și Vlad Vidican 


Din semifinala de la "Românii au talent", talentatul toboșar din Întorsura Buzăului va cânta și ne va încânta la Cortul de Tineret cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe! Vineri, înainte de întâlnirea băieților de la Voltaj cu fanii din oraș, avem un mini-concert extraordinar Flavius Hosu!

Astăzi este ziua cu multe campionate sportive la "3M", iar mâine, în cadrul proiectului celor 3 Consilii de Elevi din Miko, Mikes și Mihai Viteazul, patru debateri ai Clubului de Dezbateri Academice din Sfântu Gheorghe vor juca în premieră în limba maghiară! Succes Krista Sălăgean și Ioan Junior Ganea vs. Ramona Vidican și Daniel Tordai!

Dacă în weekend v-am recomandat concerte - vineri "Etajul 4" la Old Man's Pub și sâmbătă "Youvennis" la Backstage, luni e ziua când vă invit să vedeți neapărat producția dindependentă de la Cafeneaua Huhuu, cu doi actori excelenți și un text foarte fain! 
We love Saint George!


EVENIMENTUL ANULUI PE PLAN MUZICAL LA SFÂNTU GHEORGHE: PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI NAIULUI "GHEORGHE ZAMFIR"!


TEATRU FORUM LA SFÂNTU GHEORGHE! - am avut preselecții și de luni pornim proiectul cu 10 tineri din Sfântu Gheorghe!


Gabriel Moise, student la Oxford / Chimie și Simina Gheorghinca, studentă la Essex / Drept au prezentat câteva din ideile acumulate pe parcursul timpului actualilor elevi din Colegiul National Mihai Viteazul, în încercare de a-i motiva și de a le oferi și alte perspective și oportunități de educație non-formală, în prima zi a săptămânii Școala Altfel. Mulțumim Dandu Sorin pentru fotografii!

Comentarii